Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinnebedårer lurte polske kvinner

En norsk kvinnebedårer er i Polen dømt til ett års fengsel for tyveri og bedrageri av tre polske kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 56 år gamle mannen fra Rogaland var opprinnelig siktet for å ha svindlet 13 polske kvinner, men da saken kom for retten sto bare tre navn igjen på listen. Mandag ble mannen dømt til ett års fengsel, men fordi han har sittet i fengsel siden september ble han løslatt rett etter at dommen ble avsagt.

56-åringen må imidlertid betale 150.000 kroner tilbake til damene han har lurt, og han må forlate Polen innen midnatt natt til torsdag.

- Systemet er slik at du må erklære deg skyldig for ting du ikke har gjort. Jeg vil ikke si mye om saken, men tiden etter at jeg ble arrestert har vært grusom, sier nordmannen til VG.

Han skal ha lurt kvinnene til å tro at han var en rik og vellykket forretningsmann. Han skal også ha fortalt at han hadde flere investeringsprosjekter i Polen. Men fordi han hadde problemer med overføring av penger til polske banker, måtte han låne penger av sine venninner.

En god del av pengene skal han ha brukt til å gi kvinnene flotte gaver. Blant annet skal han ha kjøpt gifteringer til kvinnene som senere avslørte ham.

(NTB)