Kvinneforkjemper på strippeklubb

Lederen for en kvinneorganisasjon på New Zealand får hard kritikk etter at hun dro på strippeklubb sammen med mannen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Merepeka Raukawa-Tait havnet på forsiden av New Zealands aviser etter at hun betalte en femtilapp for å se nakne dansere på en nyåpnet strippeklubb i Wellington.

Raukawa-Tait, som kjemper for mishandlede kvinner, sier til avisen Sunday Star-Times at hennes rolle ikke er i konflikt med å besøke strippeklubber.

- Det er underholdning for voksne. Når strippingen utføres med god smak, synes jeg det kan være svært vakkert, sier hun.

Kvinne- og kirkegrupper mener imidlertid at hennes nattlige besøk er upassende, mens statsminister Helen Clark har nøyd seg med å si at hun trodde strippegrupper var nedverdigende.

Tidligere i uken har avisene vært fulle av en annen kvinnesak. Et departementsråd har gått rettens vei etter at hun mistet jobben på grunn av upassende klesstil. Hennes sjefer i regjeringen likte ikke at hun hadde på seg korte skjorter, dinglende ørepynt og avslørende topper som skilte henne ut fra kollegene i embetsverket.

(NTB)