Kvinnefrykt på Wall Street: - Unngår kvinnelige kollegaer

Flere mannlige Wall Street-ansatte vil ikke sitte ved siden av sine kvinnelige kollegaer på flyreiser.

PENCE-EFFEKT: Bloomberg skriver at menn ansatt på Wall Street er så redd for å bli anklaget for seksuell trakassering at de ikke vil sitte ved siden av sine kvinnelige kollegaer på flyet. Foto: Richard Drew / AP
PENCE-EFFEKT: Bloomberg skriver at menn ansatt på Wall Street er så redd for å bli anklaget for seksuell trakassering at de ikke vil sitte ved siden av sine kvinnelige kollegaer på flyet. Foto: Richard Drew / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var i slutten av fjoråret at metoo-bølgen skylte over store deler av verden. Det startet med Hollywood-produsenten Harvey Weinstein, og siden har flere mektige menn måtte fratre sine stillinger etter varsler om seksuell trakassering.

Etter metoo ble det iverksatt flere tiltak for å redusere problemet. Her hjemme har blant annet Høyre vedtatt å ha «edru-vakter» på møter med alkoholservering.

Men ifølge nyhetsbyrået Bloomberg har metoo ført til kvinnefrykt på børsdistriktet Wall Street.

Byrået har gjort intervjuer med 30 lederpersoner på Wall Street som forteller at de unngår middager med kvinnelige kolleger, sitter ikke ved siden av dem på flyreiser, og bestiller hotellrom i forskjellige etasjer på reiser.

- Det skaper en følelse av å gå på eggeskall, sier David Bahnsen, en tidligere administrerende direktør i Morgan Stanley til byrået.

I internasjonale medier blir denne kvinnefrykten kalt «Pence-effekten» etter USAs visepresident Mike Pence. Han har nemlig tidligere uttalt at han unngår å spise middag med andre kvinner enn hans egen kone.

Fører til diskriminering

Mennene Bloomberg har snakket med vil ikke stå fram med navn. De jobber blant annet på børsen, i advokatfirmaer, banker og investeringsselskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer