DEMONSTRERTE:  Kvinnegruppa Femen gikk hardt ut da de lørdag demonstrerte mot et religiøst arrangement holdt av muslimer i Paris. Foto: Capoucine Henry
DEMONSTRERTE: Kvinnegruppa Femen gikk hardt ut da de lørdag demonstrerte mot et religiøst arrangement holdt av muslimer i Paris. Foto: Capoucine HenryVis mer

Kvinnegruppe avbrøt muslimsk konferanse - protesterte toppløse

I Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag ble en lokal muslimsk konferanse i Paris avbrutt av at to toppløse kvinner inntok scenen.

Disse skal, ifølge Telegraph, tilhøre feministgruppa Femen.

 BLE TATT AV SCENEN:  Etter kort tid ble de to kvinnene, tilknyttet Femen, tatt av scenen. Foto: Capoucine Henry
BLE TATT AV SCENEN: Etter kort tid ble de to kvinnene, tilknyttet Femen, tatt av scenen. Foto: Capoucine Henry Vis mer

- De diskuterte om koner skulle bli slått eller ikke. Et minutt etter gikk de løs på aktivistene våre, sa talskvinne Inna Shevchenko om bakgrunnen for demonstrasjonen, skriver den britiske avisa.

Under demonstrasjonen skal demonstrantene først ha beveget seg opp på scenen iført heldekkende plagg, før de rev disse av seg.

De to kvinnene, på henholdsvis 25 og 31 år, hadde skrevet slagordene «ingen undertrykker meg» og «jeg er min egen profet» på kroppene sine.

De skal også ha ropt ut en rekke feministiske slagord.

Demonstrasjonen ble møtt med sinne fra mange av de frammøtte. En video publisert av Daily Mail viser at flere tilskuere gikk fysisk til angrep på aktivistene, før de to kom seg av scenen.

Etterpå ble de anholdt av politiet, skriver Telegraph.

Den britiske avisa skriver at konferansen i utgangspunktet var kontroversiell og hadde en nettunderskriftskampanje på rundt 6000 underskrifter mot seg før helgas gjennomførelse.

Selv skal arrangørene omtale hendelsen som et resultat av massiv anti-muslimsk pressedekning.

 I etterkant av arrangementet ba de alle muslimer om å stå sammen og komme tilbake på søndag - konferansens siste dag.

Huffington Post viser også til Buzzfeed France som skriver at taleren, Medhi Kabir, ikke ba muslimer om å slå kvinnene sine, men om å følge Mohammeds eksempel.

- Han slo aldri kvinnene sine, skal Kabir ha sagt kort tid før demonstrantene kom på scenen, ifølge det franske nettstedet.

Femen har på sin side uttalt at talerne med vilje uttalte seg med omhu under lørdagens arrangement. Dette på grunn av den store oppmerksomheten rundt arrangementet.

Organisasjonen, som er en feministgruppe som ble opprettet i Ukraina i 2008, har sin hovedtyngde i nettopp Frankrike - landet de har flest medlemmer.

Tidligere i år avbrøt Femen også en tale holdt av Marine Le Pen - lederen av det nasjonalistiske partiet National Front.