- Kvinnehelse har lav status

Regjeringen varsler mer penger til forskning på typiske kvinnesykdommer.

VIL STYRKE KUNNSKAPEN: Statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie varsler økt innsats for å utjevne kjønnsforskjeller i helsetilbudet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
VIL STYRKE KUNNSKAPEN: Statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie varsler økt innsats for å utjevne kjønnsforskjeller i helsetilbudet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Er kvinner sykere enn menn? Rammes kvinner av andre typer lidelser? Forskes det mindre på kvinners helse?

Svarene på det er ja, slår Kilden kjønnsforskning og Norske Kvinners Sanitetsforening fast i rapporten «Hva vet vi om kvinners helse».

De konkluderer med at det finnes et skrikende behov for forskning på kvinners helse og kjønnsforskjeller i helse. Verken kvinner selv, pårørende eller helsepersonell har tilstrekkelig kunnskap.

Nå varsler regjeringen en økt innsats for å utjevne forskjellene i helsetilbudet til menn og kvinner.

- Må satse mer

- Vi må satse mer på forskning på kvinnehelse. Vi har ikke nok medisinsk kunnskap om forskning på kvinners helse i dag, fordi mye av forskningen bygger på mannskroppen som norm, skriver statsminister Erna Solberg i en e-post til Dagbladet.

Da regjeringen på selveste kvinnedagen i år lanserte den nye kvinnehelsestrategien «Seks punkter for bedre kvinnehelse», druknet nyheten i protestene mot innstrammingene i abortloven.

Sammen med helseminister Bent Høie og kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande, har hun nå invitert inn fagmiljøene til et «toppmøte» om kvinnehelse på St. Olavs hospital tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer