- Kvinnekamp er «ut»

- Det er ingen motsetning mellom det å barbere leggene, og å være for lik lønn for likt arbeid, mener Elle-redaktør Signy Fardal. Kvinne-aktivisten fra 80-tallet synes dagens 8. mars-feiring er ufiks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er like sint, eller like lite sint, nå som dengang, sier Fardal. Og smiler kokett fra redaktørstolen sin. Det er lenge siden Singny Fardal lo rått av jenter som pynter seg, og som trener for å se attraktive ut. Cirka sytten år siden. Da var hun tjue og var med i Kvinnefronten. Stemte SV. Gikk i demonstrasjonstog mot porno. Brente bh-en. Og fikk seg jobb som journalist i feminist-radioen «RadiOrakel».

- Mye har endret seg siden da. Vi følte vi hadde mer å kjempe for. De fleste jenter i dag opplever ikke at de stanses av skjeve kjønnsrollemønstre. Man kan fint lede en stor bedrift selv om en er opptatt av sminke og kjøper dyre drakter, sier Fardal.

- Føler du noen gang at du svikter kvinnekampen ved å arbeide i et skjønnhetsmagasin? - Tvert imot! Jeg ser på det som et bevis på hvor langt kampen er kommet. Vi unner oss å være stolte av det kvinnelige.

- Betyr dét at du mener du tjener kvinnekampen ved å skrive om moter? - Det er mye i moteindustrien som er helt sykt. Og deler av den må ta på seg skylda for at mange jenter sliter med dårlig selvbilde og kroppsfiksering. Men vi skriver også om andre ting som samfunnsbeviste jenter er opptatt av: karriere, morsrollen, samliv og verdensproblemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.