Kvinnekamp om likestilling

Vaktbikkjene i Likestillings-Norge går hardt ut mot lederen av Kristelig Folkepartis Kvinner (KrFK), Randi Gran Tørring. - KrFK forsøker å overstyre oss, sier likestillingsombud Anne Lise Ryel og leder for Kompetansesenter for likestilling Ingunn Yssen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tørring er også likestillingsansvarlig ved statsministerens kontor.

- Vi noterer oss at KrFK gjentatte ganger forsøker å slå bena under oss. Dette er alvorlig fordi det er kvinneorganisasjonen i regjeringens største parti som forsøker å overstyre og irettesette oss, sier Yssen og Ryel.

Bakgrunnen for deres kraftige utfall er en langvarig konflikt som toppet seg med en pressemelding hvor Kristelig Folkepartis Kvinner (KrFK) angriper både Ryel og Yssen. Det er særlig to forhold Randi Gran Tørring reagerer på:

  • KrFK ble ikke invitert til en markering av abortloven 20 år i regi av Kompetansesenter for likestilling. Saken gikk så langt at Tørring ba Ingunn Yssens styre vurdere Yssens handlemåte i saken.
  • KrFK sendte et brev til Likestillingsombudet hvor de ba ombudet «vurdere verdien av hjemmearbeid». Svarbrevet fra Anne Lise Ryel var ifølge Tørring både frekt og belærende.
Nå slår Valgerd Svarstad Hauglands fristilte vaktbikkjer tilbake.

Likestilling i hjemmet?

- Jeg føler at Gran Tørring bevisst har feiltolket mitt brev. Jeg er verken frekk eller belærende, men det ligger ikke i mitt mandat å vurdere verdien av husmødrenes jobb. Mener Gran Tørring at likestilingsombudet skal håndheve likestillingsloven innenfor hjemmets fire vegger? Det er i tilfelle interessant og en debatt jeg gjerne tar, sier Ryel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer