Kvinneklær og håndveske fra offer funnet

Lå like ved der de to første nakne likene lå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politi-etterforskerne står overfor et mulig gjennombrudd i drapsetterforskningen etter at de fant klær i elva Orwell like ved der de to første nakne likene ble funnet, melder Sky News.

Funnet som ble gjort like ved landsbyen Shotley inkluderer en svart skinnjakke. Den ble funnet snaue fem kilometer fra der likene av Gemma Adams (25) og Tania Nicol (19) ble funnet henholdsvis 2. og 8. desember.

Ifølge BBCs profiler over Adams og Nicol var de begge iført svarte jakker siste gang de ble observert.

Håndveske funnet

I Norwich Road i Ipswich er det også gjort funn av en håndveske som knyttes til drapene på fem prostituerte i byen. Stedet der veska lå var bare 180 meter fra der et par joggesko, som politiet antar tilhørte Gemma Adams, ble funnet.

Tidligere i kveld ble det ene av de to likene som ble funnet i et skogsområde i går ettermiddag fraktet vekk med ambulanse.

Politiet i Suffolk har fremdeles ikke bekreftet om de to kvinnene som ble funnet døde i går er de savnede Paula Clennell (24) og Anette Nicholls (29).

Håper på DNA-svar

Etterforskningsleder Stewart Gull sier til Sky News at politiet tror de to likene som ble oppdaget i går kan ha blitt dumpet på samme tid. Politiet tror også at de fem likene er blitt dumpet nær allfarvei for at de lett skulle bli oppdaget.

NY UTVIKLING: Kvinneklær er funnet i nærheten av åstedet det de to første kvinnene ble funnet drept. Politiet håper de kan inneholde morderens DNA. Foto: Reuters/Scanpix
NY UTVIKLING: Kvinneklær er funnet i nærheten av åstedet det de to første kvinnene ble funnet drept. Politiet håper de kan inneholde morderens DNA. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Håpet er nå at de nye funnene skal gi DNA-spor som kan hjelpe politiet i jakten på det som kan være en av Storbritannias verste seriemordere gjennom tidende.

Responsen fra publikum har hittil vært overveldende. I løpet av 17 timer fikk politiet flere enn 2000 tips. Tabloidavisen News Of The World har også utlovet en dusør på 250 000 pund til den som kommer med tips som gjør at drapssaken blir løst.

Utelukker ikke flere drapsmenn

Politi vil ennå ikke utelukke at de kan ha med flere drapsmenn å gjøre, men likhetstrekkene ved drapene gjør det naturlig for politiet å anta at de har med en seriemorder å gjøre. 

I tillegg til Gemma Adams (25) og Tania Nicol (19), ble Anneli Alderton (24) funnet kvalt i et skogsområde 10 .desember. Dersom de to døde som ble funnet i går viser seg å være de savnede Paula Clennell (24) og Anette Nicholls (29), er fem prostituerte i 20-årsalderen drept i samme område.

Kvinneklær og håndveske fra offer funnet
VOKTER RED LIGHT DISTRICT: Politiet er utplassert på gata for holde øyner og ører åpne i jakten på den antatte seriemorderen.