TILTALT FOR VOLD: En advokat er tiltalt for å ha utøvd vold mot en flyvertinne på en flygning fra Tyrkia til Rygge i fjor sommer. Foto: Morten Holm / Scanpix
TILTALT FOR VOLD: En advokat er tiltalt for å ha utøvd vold mot en flyvertinne på en flygning fra Tyrkia til Rygge i fjor sommer. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Kvinnelig advokat tiltalt for å ha klort flyvertinne

Skal også ha sparket arrestforvalteren i fyllearresten, forsøkt å bite to politimenn og sparket en servitør, ifølge tiltalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinnelig advokat må i 19. mars møte i Fredrikstad tingrett tiltalt for flere tilfeller av vold og trusler. 

Kvinnen skal blant annet ha klort og sparket en flyvertinne fra Norwegian, ha kløpet og klort en servitør og truet politiet, ifølge tiltalen mot henne, skriver Fredrikstad Blad.

Kvinnens forsvarer John Christian Elden opplyser til Dagbladet at tiltalte ikke mener seg skyldig i tiltalen.

- Hun mener at den i stor grad er basert på at politiet har oppført seg dårlig mot henne, opplyser han. 

Fuktig bytur Volden mot flyvertinnen fant sted på en flygning fra Tyrkia til Rygge i fjor sommer, ifølge tiltalen. 

Ellers er flere av forholdene kvinnen er tiltalt for knyttet til en bytur på utestedet West End i Fredrikstad i januar i år.

Ifølge tiltalen skal advokaten ha oppført seg ufint mot en annen gjest.

Kvinnen var beruset og da personalet ville eskortere henne ut kløyp og klorte hun en kvinnelig servitør og kalte innehaveren for «jævla utlending drittsekk», heter det i tiltalen.

Fra utestedet gikk turen til fyllearresten i Sarpsborg.

Her er hun tiltalt for å sparke arrestforvalteren i brystet og for å ha forsøkt å bite to politimenn mens hun truet med å sende torpedoer på dem og drepe dem. 

Trusler I tillegg er kvinnen tiltalt for å ha framsatt alvorlige trusler mot tre personer, to kvinner og en mann. Truslene skal ha blitt framsatt over telefon, via sms og ansikt til ansikt.

«Jeg kommer og skyter deg lader nå», har hun blant annet skrevet i en melding til en mann. Meldingen ble fulgt opp med meldinger av liknende karakter, ifølge tiltalen. 

De to kvinnene skal ved to ulike anledninger ha blitt utsatt for trusler om at de er at de var ferdige, skulle dø og ville bli tatt av dagen.

Den lange listen av tiltalepunkter inneholder også et punkt om misbruk av nødtelefonene ved å ringe inn et ubegrunnet nødanrop til politiet.

Om kvinnen blir kjent skyldig kan det også få konsekvenser for hennes advokatbevilling, skriver Fredrikstad Blad.