- Kvinnelig astronaut hadde ikke på seg bleier

Kvinnens forsvarer slår tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tidligere astronauten hadde ikke på seg bleier da hun kjørte 1600 kilometer for å konfrontere sin rivalinne, sier kvinnens advokat Donald Lykkebak ifølge AP.

- Den største løgnene i den absurde historien som har blitt diktet opp om min klient, er at hun kjørte fra Huston i Texas til Orlando i Florida med bleier på seg. Dette er en ren fabrikasjon, sier Lykkebak.

Nowak (44) er tiltalt for kidnappingsforsøk etter en konfrontasjon med Colleen Shipman, kjæresten til den tidligere astronauten Bill Oefelein.

Forkledd med parykk og bevæpnet med metallkølle, pepperspray, luftvåpen og sorte søppelsekker ble den tidligere «Discovery»-astronauten pågrepet av politiet i Orlando i Florida i februar.

Den pikante bleiedetaljen stammer fra politirapporten som ble skrevet etter arrestasjonen.

Ifølge politiet kjørte Nowak de 1.500 kilometerne fra sitt hjem i Houston til Orlando i Florida, iført bleier på astronautvis, for å slippe unødvendige pauser underveis.

Nå sier imidlertid forsvareren hennes at bleiene var fra 2005, og ikke fra turen fra Huston.

Donald Lykkebak mener at forklaringen Nowak ga til politiet da hun ble arrestert ikke kan brukes som bevis i straffesaken mot henne i september fordi hun ikke var blitt gjort oppmerksom på sine juridiske rettigheter.

- HADDE IKKE BLEIE: Lisa Nowaks advokat mener bleiehistorien er oppspinn. Bildet til venstre er tatt etter den vellykkede landingen til «Discovery» på Cape Canaveral i Florida 17. juli i fjor. Til høyre også i Florida, men på politistasjonen. Foto: Reuters/Scanpix.
- HADDE IKKE BLEIE: Lisa Nowaks advokat mener bleiehistorien er oppspinn. Bildet til venstre er tatt etter den vellykkede landingen til «Discovery» på Cape Canaveral i Florida 17. juli i fjor. Til høyre også i Florida, men på politistasjonen. Foto: Reuters/Scanpix. Vis mer

Saken skal opp for retten i september. Nowak erkjenner ikke straffskyld

MANNEN BAK BRÅKET: Den tidligere astronauten William Oefelein (42) er innviklet i heftig rivalisering mellom to kvinner.