Kvinnelig basehopper henger fast

SØGNE (Dagbladet :på nettet) Den kvinnelige basehopperen opplever akkurat nå sitt livs mareitt. Foran øynene på helsepersonell, politi og halve bygda henger hun 80 meter over bakken i en militær kommunikasjons-mast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 34-år gamle kvinnen fra Stavanger har hengt fast siden klokka 11 i formiddag. Det begynner å bli kaldt for kvinne, men ifølge politiet skal hun være i god form både mentalt og fysisk. Profesjonelle klatrere er nå i ferd med å sikre kvinnen.

Stakk av

Kvinnen hoppet ned fra radiomasten utenfor Åros i Søgne i formiddag. Med seg hadde hun en mannlig basehopper. Mens kollegaen landet trygt på bakken, og forsvant like etter, hektet kvinnen seg fast i en fortøyningswire og ble hengende og dingle vel 80 meter over bakken. Problemet oppstod da skjermen hennes tullet seg rundt wiren etter avspranget fra toppen.

Vanskelig

- Vi har vurdert helsetilstanden til kvinnen, og har bestemt oss for at hun henger slik at vi ikke trenger å gå til en akutt aksjon, sier medisinsk skadestedsleder Frank Andersen til Dagbladet :på nettet. Kvinnen har hengt seg fast omkring midtveis i lynavlederen på den 150 meter høye masten. Kvinnen henger slik at det er vanskelig å komme til med redningspersonell. Tre lokale klatrere er akkurat nå i toppen av masta og forbereder redningsaksjonen.

En redningsgruppe fra Hovedredningssentralen på Sola er på vei for å få den fortvilte klatreren ned.

Manndomshopp

Radiomasta utenfor Kristiansand er et yndet utfartssted for ungguttene fra Søgne. Forsvaret har derfor gjerdet inne masta med et over 2 meter høyt gjerde. Flere har tidligere blitt ilagt bøter for å ha utført 'manndomshoppet' fra radiomasta. Bøtene har variert fra 3-5000 kroner.

Ikke nok med at den kvinnelige basehopperen har fått sitt livs adrenalinsjokk. Vel nede på bakken kan hun vente seg en klekkelig bot.