Kvinnelig beefeater vaktklar

Moira Cameron skal passe på kronjuvelene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Britiske Moira Cameron fra Argyll blir historisk når hun i disse dager går sine første vakter som beefeater på Tower of London.

Hun er den første kvinnelige beefeater i tårnets sine 522 år lange mystiske historie, melder TV-stasjonen Sky News.

Hennes arbeidsoppgaver vil bli å åpne the Beauchamp Tower og the Chapel Royal of St. Peter ad Vincula. Hun har også tilegnet seg tårnets historie, slik at hun kan guide turister rundt i tårnet som er mest kjent for stedet for brutale halshogginger og vingeløse ravner.

Men kanskje hennes mest spennende arbeidsoppgave vil bli å bevokte de uvurderlige kronjuvelene til det gamle imperiet.

Cameron har vært i den britiske hæren siden hun var 16 år og brukt 22 år av sitt liv til å forberede seg til den prestisjefylte jobben. Hun har brukt to måneder på å lære seg de 21 forskjellige vaktpliktene som følger med en beefeater, og det rituelle Ceremony of the Keys.

Som beefeater tjener hun ifølge TV-stasjonen 20.000 pund i året og med jobben følger en leilighet på tårnets område.

Beefeaterne som har eksistert siden 1485 har egentlig en mye lengre tittel- Yeoman Warder of Her Majesty’s Royal Palace and Fortress the Tower of London, and Members of the Sovereign’s Body Guard of the Yeoman Guard Extraordinary.

Det er likt å tro at de kalles beefeater på grunn av deres daglige rasjon med kjøtt de fikk utdelt i sin tid.

VAKTKLAR MED ET SMIL: Moira Cameron er historiens første kvinnelige beefeater. Med jobben følger denne uniformen og en leilighet på arbeidsstedet Tower og London i Englands hovedstad. FOTO: Arthur Edwards/AP
VAKTKLAR MED ET SMIL: Moira Cameron er historiens første kvinnelige beefeater. Med jobben følger denne uniformen og en leilighet på arbeidsstedet Tower og London i Englands hovedstad. FOTO: Arthur Edwards/AP Vis mer