<strong>- HUN BLE SINT:</strong> Kvinnen midt i 20-åra nektet å la syklisten slippe unna. Her, utenfor dyrebutikken Naranja, kjørte hun over motgående kjørefelt og opp på fortauet. Syklisten gikk i bakken. Foto: Øisten Norum Monsen / Dagbladet
- HUN BLE SINT: Kvinnen midt i 20-åra nektet å la syklisten slippe unna. Her, utenfor dyrebutikken Naranja, kjørte hun over motgående kjørefelt og opp på fortauet. Syklisten gikk i bakken. Foto: Øisten Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Kvinnelig bilist jaktet ned og felte syklist på fortauet

- Det var en villet handling, sier bilistens forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kvinne i midten av 20-åra risikerer aldri mer å få lov til å kjøre bil.

I dag møter hun i Oslo tingrett for å forklare hvordan hun kunne legge seg på hjul etter en syklist gjennom bygatene i Oslo, krysse motgående kjørefelt og meie ned syklisten på et fortau.

- Det var en villet handling, sier kvinnens forsvarer Henrik Nikolai Bliksrud til Dagbladet.

Munnhuggeri Ifølge forsvareren ble kvinnen provosert og sint under et tilfeldig møte med den mannlige syklisten en kveld i oktober 2011. Syklisten var da i 30-åra og skal ifølge advokaten ha kommet bort i kvinnens Audi.

- Dette skjedde i Majorstuekrysset i Oslo. I den forbindelse skal det ha kommet til et munnhuggeri. Kvinnen har forklart at syklisten sparket i stykker speilet. Da ble hun sint, sier Bliksrud.

Han forklarer at kvinnen skal ha lagt seg på hjul etter syklisten. Jakten pågikk fra Majorstuekrysset, forbi Vestkantorget og nedover Professor Dahls gate. Normalt tar det et par minutter å kjøre den samme strekningen med bil.

På fortauet Minuttene skal ikke ha roet kvinnen på jakt. Utenfor dyrebutikken Naranja skal hun ha krysset motgående kjørefelt, kjørt opp på fortauet og kjørt på syklisten.

- Hun traff ikke syklisten, men sykkelen. Det gjorde at han falt i bakken. Hun ville skremme, ikke skade ham, sier Bliksrud.

- Hun kjørte den der nevnte motorvogn, uten å være tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom, idet hun med motorvognen forfulgte NN på sykkel over i motgående kjørefelt og opp på fortauet hvor hun kjørte på sykkelen slik at han falt. Påkjørselen medførte stor fare for NN, skriver statsadvokat Nina Harboe Jensen Søndersrød i tiltalebeslutningen.

- Ville ikke hjelpe Kvinnen skal ikke ha hatt gyldig førerkort. Ifølge tiltalten kan det som konsekvens hende hun aldri får det heller. Kvinnen møter tiltalt av statsadvokaten og må svare for «ved bruk av særlig farlig redskap, å ha øvet vold mot en annens person eller på annen måte fornærmet ham på legeme.»

Ifølge tiltalen skal kvinnen først ha forårsaket ulykken og deretter unnlatt å ville hjelpe den skadde syklisten.

- Det er en ulykkelig hendelse, sier Bliksrud.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med syklisten, som trolig oppholder seg i utlandet. Han skal ikke ha kommet alvorlig til skade.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer