Kvinnelig dørvakt (41) døde av skadene

Svensk mann (27) siktet for dødsvold i Porsgrunn.

DØDE: Den kvinnelige dørvakta som ble alvorlig skadd etter en hendelse på et utested i Porsgrunn lørdag kveld, døde i går kveld av skadene. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
DØDE: Den kvinnelige dørvakta som ble alvorlig skadd etter en hendelse på et utested i Porsgrunn lørdag kveld, døde i går kveld av skadene. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den kvinnelige dørvakta som ble alvorlig skadd etter en hendelse på et utested i Porsgrunn lørdag kveld, ble erklært død i 22.40-tida i går kveld.

Det opplyser Telemark politidistrikt i en pressemelding.

Politiet fikk melding om bråk på en pub i Storgata i Porsgrunn klokken 19 lørdag kveld. En 41 år gammel kvinnelig dørvakt ble funnet liggende på gulvet og trengte medisinsk assistanse.

En 27 år gammel mann fra Sverige er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Ifølge politiet erkjenner han ikke straffskyld. Politiet opplyser at mannen i avhør har forklart at han ikke husker hva som skjedde.

Mannen blir i dag framstilt for varetektsfengsel i fire uker i Nedre Telemark tingrett.

Bakgrunnen er bevisforspillelsesfare og av hensyn til den allmenne rettsfølelsen i samfunnet, heter det i pressemeldinga.

Kvinnen vil bli obdusert for å avklare dødsårsak.

27-åringens forsvarer, advokat Morten Wexels, hadde ikke fått beskjed om at kvinnen var erklært død da Dagbladet ringte ham i morges.

- Dette var jeg ikke orientert om. Da tviler jeg på om min klient er det også, sier Wexels til Dagbladet.

Han sier han skal ha en samtale med sin klient i formiddag. Han har ikke tatt stilling til verken straffskyld eller fengslingsbegjæringen, ifølge advokaten.

- Han sier han ikke kan huske at han har slått noen. Det var tumulter, men husker ikke noe fra hendelsen, sier Wexels til Dagbladet.

Dagbladet kommer med mer.