Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinnelig dyrepasser drept av tiger i England

Tigeren kom inn i avlukke der hun befant seg.

EVAKUERT: Besøkende i en engelsk dyrehage har blitt evakuert etter at politiet og en luftambulanse ble tilkalt for å håndtere en hendelse. Ifølge politiet skal en tiger ha gått til angrep på en kvinnelig dyrepasser, som døde. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Hamerton Zoo sendte i 19-tida ut en pressemelding der de meddeler at en av de ansatte ble drept i morges, i det som beskrives som et uhell.

- Vi er lei for det, men personalet er for opprørt til å snakke med pressen direkte, skriver dyrehagen ifølge journalist Samar Maguire.

Hendelsen bekreftes av politiet i Camebridgeshire. Det dreier seg om en kvinnelig dyrepasser, som mistet livet da en tiger kom inn i avlukket hun befant seg i.

Ifølge Telegraph forteller vitner at de hørte skrik, og at andre ansatte desperat kastet kjøttbiter inn til tigeren for å få den unna dyrepasseren.

Hamerton Zoo er stengt inntil videre.

(Dagbladet): Dyrehagen Hamerton Zoo i Camebridgeshire, 11,5 mil nord for London, er evakuert etter det politiet kaller en «alvorlig hendelse». Luftambulanse er også observert på stedet, melder Evening Standard.

Tidligere i dag gikk det rykter om at en tiger hadde rømt fra buret sitt, men dette benektes av ledelsen.

- Vi kan bekrefte at ingen dyr har rømt, og publikum er trygge, sier en polititalskvinne ifølge avisa.

Antonia Brickell, pressesjef i Magpas luftambulanse, tvitrer at ingen dyr rømte, og ingen barn er skadd.

Det var klokka 12.15 norsk tid at politiet ble varslet og rykket ut. De kan foreløpig ikke gi mer informasjon om hendelsen.

Charlie Hawthorn, en besøkende, beskriver dramatikken overfor Daily Mirror:

- Dyrepasserne kom løpende og fortalte oss at det hadde vært en alvorlig hendelse, og at alle måtte komme seg ut, sier Hawthorn til avisa.

Hamerton strekker seg over ca. 100 mål, og har rundt 500 dyr fra 100 forskjellige arter, med hovedfokus på lemurer, kattedyr og fugler.

Dyrehagen har hatt stort hell med å avle opp truede arter, og har de siste åra ekspandert kraftig, med bl.a. malaysiske tigrer i 2015.

Hele Norges coronakart