Fangevoktere tiltalt i Cleveland

Kvinnelig fange bundet, slått og peppersprayet

Chantelle Glass (29) var fengslet på grunn av en ubetalt trafikkbot.

I HARDT VÆR: En fengselsskandale er under opprulling ved Cuyahoga County Corrections Center i Cleveland, USA. Foto: AP/NTB Scanpix
I HARDT VÆR: En fengselsskandale er under opprulling ved Cuyahoga County Corrections Center i Cleveland, USA. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

To fengselsbetjenter ved Cuyahoga County Corrections Center i Cleveland, USA må svare for seg i retten for behandlingen de skal ha utsatt Chantelle Glass (29) for i fengselet, skriver Business Insider.

Glass, som satt fengslet fordi hun ikke har betalt en trafikkbot hun ble ilagt for to år siden, sier hun opplevde det reneste marerittet i møtet med de to betjentene.

Fangevokterne er tiltalt for å ha holdt kvinnen bundet til en fastholdelsesstol i timevis mens de slo henne og tømte en halv boks med pepperspray i ansiktet hennes.

- Trodde jeg skulle dø

- Jeg trodde at jeg skulle dø. Jeg satt i cella og ba til Gud om at jeg ikke skulle dø, for jeg fikk ikke puste, sier Glass til Cleveland.com.

BRUTALT: Politimannen Cordell Fitts risikerer 30 år bak lås og slå etter å ha blitt siktet for falsk forklaring og voldsom maktbruk. Politimannen skal blant annet ha sparket den hjemløse i hodet mer enn ti ganger. Video: United States attorney's office. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet. Vis mer

Hun forteller om hvordan hun ble bundet og slått og at den ene fangevokteren sprayet pepperspray i ansiktet hennes sammenhengende i sju sekunder.

Glass hevder at hun fortalte betjentene at hun hadde astma og ikke kunne puste, uten at de lyttet.

De tok henne ikke til lege, men låste henne inn i ei celle alene, helte vann over henne og forlot henne i to timer, hevder hun.

De to fengselsbetjentene er blant fem voktere ved Cuyahoga County Corrections Center som denne uka står tiltalt i tre ulike saker som omhandler ulovlig fangebehandling.

Skandalefengsel

Fengselet har vært i hardt vær i lengre tid etter sju dødsfall blant de innsatte i løpet av fire måneder i fjor.

US Marshals har publisert en rapport hvor fengselet blir kritisert for brutal fangebehandling og forferdelige forhold for de innsatte.

Ifølge rapporten har flere innsatte fryktet for sine liv, og så mange som 55 fanger skal ha forsøkt å ta sitt eget liv det siste året.

Ifølge San Francisco Chronicle har fire av de tiltalte fengselsbetjentene onsdag denne uke erklært seg ikke skyldige etter tiltalen i en domstol i Cleveland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer