Kvinnelig filmkjendis tatt med 2,77 i promille

Bilen med den kvinnelige filmkjendisen vinglet fram og tilbake i kjørebanen. Da politiet kom til, ble de skjelt ut av den iltre skuespillerinnen som ifølge målingen hadde 2,77 i promille. Kvinnen sier at det ikke var hun, men en mann som «er flink til å gjøre seg usynlig», som kjørte bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den seks sider lange rapporten fra de to lensmannsbetjentene som pågrep filmkjendisen, og siktelsen som er utferdiget, er det imidlertid liten tvil om hvem som kjørte bilen.

Blant annet ble skuespillerinnen, som er i 50-åra og har bekledd de fleste av de store klassiske teaterrollene i Norge, observert av andre bilister da hun kom kjørende utenfor Drammen. Disse kontaktet i sin tur politiet.

Vinglet

Ifølge vitner skal bilen ha vinglet fra kjørebane til kjørebane. Videre slår vitneforklaringer fast at det var den siktede filmkjendisen selv som satt bak rattet da hun kom kjørende ved 16.30-tida torsdag 25. november. Kvinnen skal også, ifølge vitner, ha vært alene i bilen.

Da lensmannsbetjentene kom til og stoppet bilen, skal filmkjendisen nærmest ha krabbet ut. Videre skal kvinnen, ifølge politirapporten, ha satt seg kraftig til motverge.

Forsøkte å sparke

- Kvinnen er siktet for promillekjøring, for å ha skjelt ut offentlige tjenestemenn og for å ha satt seg til motverge, bekrefter politiinspektør Thomas Blom ved Drammen politidistrikt overfor Dagbladet.

Ifølge avisa Fremtiden i Drammen skal den kjente skuespillerinnen også ha forsøkt å sparke en lege i skrittet da denne skulle ta blodprøve av henne.

Usynlig mann

- Det er ikke sant, det var ikke slik det skjedde, hevder imidlertid skuespillerinnen overfor Dagbladet.

Når Dagbladet konfronterer henne med fyllekjøringen, avviser hun først at hun er innblandet. Etter en stund vedgår hun likevel at hun kjenner til bilturen:

- Men det var altså ikke sånn det skjedde, sier hun.

- Hva var det som skjedde?

- Altså, jeg kjørte ikke, det var en mann som er så flink til å gjøre seg usynlig, som kjørte, og han stakk av,sier skuespillerinnen.

- Nå henger jeg ikke helt med, usynlig mann?

- Jeg kan ikke snakke om det, da må jeg ha med dem fra krisesenteret.

- Kjørte du, eller var det en annen som kjørte?

- Jeg kan ikke oppgi navnet på vedkommende som kjørte. Han har drapstruet meg før. Han kjørte og stakk av. Han er utrolig flink til ikke å synes.

- Hvor ble det av den usynlige mannen?

- Politiet fant ham ikke. Jeg tør ikke å si navnet hans. Du kan trygt si at jeg er livredd mannen.

Risikerer fengsel

Politiinspektør Thomas Blom mener derimot at politiet har en «god sak».

- Førerkortbeslaget går nå til forhørsretten, med vår begjæring om at det forblir beslaglagt, sier Blom.

- 2,77 i promille er alvorlig. For å få en så høy promille må man drikke betydelige mengder alkohol. Vedkommende risikerer fengsel, sier han.

Den 50 år gamle kvinnen nekter enhver form for straffskyld.

- Den framstillingen som er gitt er ikke korrekt. Jeg har ikke kjørt bilen. Det er heller ikke riktig at jeg forsøkte å stikke av, eller at jeg har skjelt ut noen, sier kvinnen.

Taus advokat

- For oss er dette en opplagt sak. Vi har vitner som har sett kvinnen kjøre, hun hadde 2,77 i promille, hun skjelte ut tjenestemennene og satte seg til motverge da de ville ta henne med til blodprøve, sier politiinspektør Thomas Blom.

Kvinnens advokat vil ikke uttale seg om saken:

- Jeg ønsker ikke å kommentere saken utover det faktum at min klient nekter for å ha kjørt, sier advokat Pål Haugland.

Straffesaken mot kvinnen kommer opp for Drammen byrett en gang på nyåret.