Kvinnelig journalist ble befølt på brystene under livesending fra karnevalet i Köln

Ny tafseskandale ryster Tyskland.

BLE BEFØLT: Da den belgiske journalisten Esmeralda Labye rapporterte live på tv fra karnevalet i Køln i går, fikk hun plutselig ei hånd plassert på brystet. Skjermdump: RTBF
BLE BEFØLT: Da den belgiske journalisten Esmeralda Labye rapporterte live på tv fra karnevalet i Køln i går, fikk hun plutselig ei hånd plassert på brystet. Skjermdump: RTBF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 10. januar skrev Dagbladet at politiet i Köln etterforsker 516 saker etter nyttårsfeiringen, der en stor gruppe menn skal ha overfalt og forulempet kvinner.

Også i Hamburg dukket det opp en lang rekke slike saker etter nyttårsfeiringen.

Nå rystes Köln og Tyskland av en ny tafseskandale. I går startet årets utgave av det berømte karnevalet i Köln. En belgisk journalist ble antastet av to menn mens hun rapporterte live fra festivalen for tv-kanalen RTBF.

- Hånd på brystet - I starten sto de bak meg og gjorde grimaser. Så landet en hånd på brystet mitt. Jeg var i sjokk, sier reporteren Esmeralda Labye til The Local.

Det er store sjanser for at de to gjerningsmennene vil bli tatt, i og med at hele hendelsen ble fanget på film, skriver Köln-avisa Express.

De to mennene skal være av europeisk opprinnelse.

- Innslaget mitt var kaotisk. Folk viste fingeren, en mann bak meg simulerte en seksuell handling og til alt overmål så fikk jeg en hånd plassert på brystet, sier Labye.

180 arrestasjoner Tyske myndigheter har foreløpig ikke frigitt informasjon om gjerningsmennene, men den tyske byen har gitt den belgiske reporteren en unnskyldning.

Köln-politiet opplyste i morges at de etterforsker 18 tilfeller av seksuelle overfall på festivalens første dag, deriblant voldtekt.

Totalt skal 224 lovbrudd ha blitt politianmeldt under gårsdagens festligheter, og mer enn 180 personer ble pågrepet. Elleve politibetjenter skal ha pådratt seg skader.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer