Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinnelig kjønnsorgan større enn antatt

En australsk kirurg har nå funnet ut at det kvinnelige kjønnsorganet er ti ganger større enn antatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirurgen Helen O'Donnell er damen som har kommet med den nye undersøkelsen. O'Donnell forteller til BBC News at oppdagelsen vil få konsekvenser for livmor- og blæreoperasjoner. Legers kunnskap om kvinners underliv er nemlig så mangelfulle at kvinners sex-liv kan ødelegges etter livmor- og blæreinngrep.

Vet for lite

O'Donnell mener å ha funnet ut at størrelsen på klitoris er dobbelt så stor enn hva som er beskrevet i dagens anatomibøker - og ti ganger større enn hva en gjennomsnittsperson tror, skriver BBC News.

Stemmer O'Donnells påstander, rammes kjønnsorganet ved livmor- og blæreoperasjoner i dag, står det i denne ukes New Scientist magazine.

O'Donnell forteller at det er forsket alt for lite på kvinners underliv. Hun mener også at de undersøkelser som er utført på området er mangelfulle.

- De fleste underlivsundersøkelser er gjort på eldre kvinner hvor kjønnsorganene har skrumpet litt, skriver The New Scientist.

(Dagbladet :på nettet)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!