Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinnelig lærer (28) hadde sex med elev på flydo

Har fått yrkesforbud på livstid.

Arkivfoto: Christophe Archambault / AFP / NTB Scanpix
Arkivfoto: Christophe Archambault / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 28-årig kvinnelig lærer fra Bristol i England har fått yrkesforbud etter at hun hadde seksuell omgang med en av elevene sine på et flytoalett. Det melder BBC News.

Den knusende rapporten fra den nasjonale disiplinærkomiteen for lærere i Storbritannia slår fast at kvinnen, «på ingen måte nådde opp til standarden som forventes av yrket», og fradømmer henne retten til å arbeide som lærer på livstid.

På det aktuelle tidspunktet var 28-åringen fysikklærer og klasseforstander for elever i 14-16-årsalderen.

Uten kondom

Det var på en klassetur i juli/august 2015 episoden fant sted, på flyreisen hjem, hvor læreren lot elevene drikke alkohol. Eleven forteller at han og læreren hadde flørtet en del i løpet av turen, og begge var beruset da de gikk inn på flydoen, hvor de kysset og hadde oralsex og samleie uten kondom.

Gutten ble forelsket i læreren, og de møttes en rekke ganger, både utenfor skoletid og på hennes kontor. De hadde også utstrakt kontakt via e-post og SMS.

Skolens rektor fikk nyss om forholdet høsten 2015 og kalte inn læreren på teppet. Hun benektet det hele, og instruerte samtidig eleven til å gjøre det samme, samt slette e-postene og SMS-ene.

Ble truet

Men korthuset raste etter at en annen elev pr. e-post truet læreren med å avsløre det hele med mindre hun hadde sex med ham også. Dette førte til at trusselkorrespondansen endte opp hos skoleledelsen, som sparket klasseforstanderen i mai i fjor.

- Jeg har besluttet, bevisenes alvorlighet tatt i betraktning, at hun ikke får anledning til å søke om å få tilbake retten til å utøve læreryrket, konkluderer nemndas leder Alan Mayrick.

Den 28-årige læreren var ikke til stede under høringen, som foregikk i Coventry.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!