Kvinnelig lærer (30) innrømmer samleie med elev (16)

Politisak startet med Facebook-rykter. Har vært etterforsket i ett år.

SEX-OVERGREP: Politiførstebetjent og fungerende kriminalsjef Tore Løwengreen har etterforsket overgrepssaken der en 30 år gammel kvinnelig lærer, der politijuristen nå anbefaler overfor statsadvokaten at læreren bør tiltales for seksuelt overgrep mot en elev.
FOTO: ESPEN RØST/DAGBLADET.
SEX-OVERGREP: Politiførstebetjent og fungerende kriminalsjef Tore Løwengreen har etterforsket overgrepssaken der en 30 år gammel kvinnelig lærer, der politijuristen nå anbefaler overfor statsadvokaten at læreren bør tiltales for seksuelt overgrep mot en elev. FOTO: ESPEN RØST/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 30 år gammel kvinnelig ungdomsskolelærer i Østfold har innrømmet overfor politiet at hun har hatt samleie med en elev som var 16 år da skolen tok sommerferie i fjor.

Hun var kontaktlærer for for gutten

Kvinnen, som er ute i svangerskapspermisjon, har vært siktet for seksuelt overgrep siden saken dukket opp hos politiet for ett år siden.

Facebook og rykteflom Kommentarer på 16-åringens Facebook-side og en rykteflom på skolen startet opprullingen av den uvanlige saken før sommerferien i fjor.

Det var kommunen - lærerens arbeidsgiver - som leverte politianmeldelse mot læreren 29. juni i fjor. Da hadde det gått rykter om seksuelt forhold mellom lærer og elev fra påsketider samme år.

- Det har gått en flom av rykter her. Jeg kan avkrefte at forhold kvinnen er siktet for, skal ha skjedd mens gutten var mindreårig, altså under 16 år, sa fungerende kriminalsjef Tore Løwengreen til Dagbladet i desember i fjor.

Først nå er er saken ferdig etterforsket og ferdig vurdert av Østfold-politiets jurist, som anbefaler overfor statsadvokaten at kvinnen blir tiltalt.

Politiet mener hun har misbrukt sin stilling til å utføre overgrepet, en siktelse som har en strafferamme på seks års fengsel.

«Hadde samleie - skulle ikke skjedd» Etter det Dagbladet erfarer, har kvinnen nektet å forklare seg om forholdet i avhør med politiet, men har i etterkant sendt et brev til etterforskerne der hun innrømmer at hun hadde samleie med eleven og at «det ikke skulle ha skjedd».

Hun forklarer i brevet hva som var foranledningen og at hendelsen skjedde spontant.

Politiførstebetjent og fungerende kriminalsjef Tore Løwengreen ved Østfold politidistrikt opplyser til Dagbladet at saken er ferdig og videresendt fra politiet 30. mai. Statsadvokaten avgjør om det vil bli tatt ut tiltale mot den kvinnelige læreren.

- Jeg kan bekrefte at hun har erkjent det faktiske forhold, selv om hun ikke har villet snakke om det med politiet, sier Løwengreen til Dagbladet.

Nekter straffskyld Kvinnens forsvarer Ellen A. Gooderham i advokatfirmaet Raugland avviser at kvinnen erkjenner straffskyld.

- Jeg vil ikke gå inn på hva hun har fortalt i dette brevet, men jeg kan bekrefte at det er sendt via oss. Hun erkjenner ikke straffskyld, men jeg vil ikke gå inn på grunnlaget for det, sier Gooderham.

- Hva tenker hun om siktelsen?

- Hun er fortvilet over å få en slik siktelse.

- Hva har hun forklart om det som har skjedd?

- Jeg vil ikke gå inn på hennes forklaring, sier advokaten.

Lønnet permisjon Gooderham forteller at kvinnen fremdeles får lønn fra skolen ettersom at hun for tiden er ute i svangerskapspermisjon.

Skolesjefen i kommunen ønsker ikke å kommentere saken fordi han anser det hele som en personalsak.

- Hun har ikke et aktivt forhold knyttet til undervisning. Det foreligger ikke noen dom, og vi avventer hva som skjer i saken, sier Ellingsen til Dagbladet.

- Så en person som har innrømmet et seksuelt forhold til en elev får foreløpig beholde jobben sin? Er dette greit for kommunen?

- Jeg kjenner ikke til de opplysningene du kommer med her, så det kan jeg ikke kommentere.

- Hadde det vært det samme om det hadde vært en overgrepssiktet mann?

- Det vil jeg ikke kommentere.

- Stor belastning Advokat Kristin Morch er oppnevnt som bistandsadvokat for gutten.

- Det har tatt lang tid og det er ingen tvil om at det vil gå enda en stund ettersom at saken ikke kommer opp før etter sommeren. Det er en stor belastning å ha en slik sak hengende over seg. Han vil jo dra dette med seg inn i nok et skoleår, sier Morch til Dagbladet.

- Han blir jo påvirket av det som har skjedd. Det er belastende at dette ikke er tilbakelagt kapittel.

BELASTNING: Bistandsadvokat Kristin Morch forteller at saken er en stor belastning for hennes klient. Foto: Privat
BELASTNING: Bistandsadvokat Kristin Morch forteller at saken er en stor belastning for hennes klient. Foto: Privat Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 503809611


Varnish cache server