Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinnelig lærer erkjenner sex med 16-åring

En kvinnelig lærer fra Halden innrømmer å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med en elev på 16 år.

LEDET ETTERFORSKNINGEN: En kvinnelig lærer erkjente i retten i dag sex med en 16-årig elev, i saken som er etterforsket av politiførstebetjent og fungerende kriminalsjef ved Allmennavsnittet (vold- og sedelighet) ved Halden politikammer Tore Løwengreen.
Foto: Espen Røst / Dagbladet
LEDET ETTERFORSKNINGEN: En kvinnelig lærer erkjente i retten i dag sex med en 16-årig elev, i saken som er etterforsket av politiførstebetjent og fungerende kriminalsjef ved Allmennavsnittet (vold- og sedelighet) ved Halden politikammer Tore Løwengreen. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen erkjente straffskyld da saken begynte i Sarpsborg tingrett tirsdag, melder NTB.

Påtalemyndigheten har varslet krav om erstatning på vegne av eleven. I tillegg vurderer statsadvokaten å be retten fradømme læreren stillingen.

- Følte seg presset Ifølge tiltalen hadde kvinnen i 30-årene samleie med gutten en natt sist sommer.

16-åringen, som var elev på skolen der hun underviste, har forklart at de sov sammen på en hyttetur, og at han følte seg presset til å ha sex. Han fortalte at han følte seg sviktet av læreren, og at han slet med søvnløshet etter hytteturen.

Tiltalte var ifølge NRK sterkt preget under guttens forklaring i retten.

Facebook-rykter Det var foreldre til andre elever som varslet om forholdet etter en rykteflom, blant annet på Facebook. Kommentarer på 16-åringens Facebook-side og en rykteflom på skolen startet opprullingen av den uvanlige saken før sommerferien.

Det var kommunen som leverte politianmeldelse mot læreren 29. juni.

Kvinnen var da samleiet fant sted kontaktlærer for gutten på ungdomsskolen der han den gang var elev.

Politiførstebetjent og fungerende kriminalsjef Tore Løwengreen ved Halden politikammer sa i fjor til Dagbladet at han ikke hadde vært borti tilsvarende saker mellom kvinnelige lærere og elever de «par tiårene» han har jobbet med etterforskning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media