Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinnelig lærer fikk seks måneders fengsel for sex med elev

- Jeg skulle ha bremset, men det gjorde jeg ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinnelig lærer i ungdomsskolen er i Sarpsborg tingrett dømt til fengsel i seks måneder etter at hun hadde sex med en 16 år gammel gutt på en skoletur.

Kvinnen ble tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å ha seksuell omgang med sin tidligere elev, melder Sarpsborg Arbeiderblad. I retten innrømmet kvinnen hendelsen som skjedde på en hytte i juni 2011.

Like før rettssaken startet sa hun opp jobben sin ved en annen ungdomsskole i fylket.

Under rettssaken forklarte den nå 17 år gamle gutten at han følte seg presset til å sove sammen med sin daværende lærer under en hyttetur med flere andre elever.

Den 29 år gamle læreren forklarte i retten at hun var betatt av den 16 år gamle gutten. Selv om hun ga uttrykk for at hun var usikker på hvem av de to som var mest pågående, tok hun det fulle ansvaret for det som skjedde på hytta.

- Som voksenperson skulle jeg ha bremset, men det gjorde jeg ikke, sa hun i retten.

Dommen var i samsvar med aktors påstand. I tillegg til seks måneder i fengsel er kvinnen fradømt retten til å jobbe som lærer i fem år. I tillegg må hun betale gutten 35.000 kroner i oppreisning.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media