- BØR TILTALES: En kvinnelig lærer ved en ungdomsskole i Østfold er siktet «seksuelle overgrep ved misbruk av stilling» etter sex med en kontaktelev (16). Politiførstebetjent i Østfold politidistrikt, Tore Løwengreen, har ikke vært borti en liknende sak før. 
Foto: Espen Røst / Dagbladet
- BØR TILTALES: En kvinnelig lærer ved en ungdomsskole i Østfold er siktet «seksuelle overgrep ved misbruk av stilling» etter sex med en kontaktelev (16). Politiførstebetjent i Østfold politidistrikt, Tore Løwengreen, har ikke vært borti en liknende sak før. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

Kvinnelig lærer siktet for sex med elev (16)

Rykteflom startet opprulling i Østfold. Risikerer seks års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ung, kvinnelig lærer ved en ungdomsskole i Østfold er siktet for sex med en 16 år gammel elev.

Læreren er siktet etter straffelovens paragraf 193, første ledd for «seksuelle overgrep ved misbruk av stilling». Siktelsen har en strafferamme på seks års fengsel.

Politiførstebetjent og fungerende kriminalsjef Tore Løwengreen ved Østfold politidistrikt vil ikke avkrefte eller bekrefte om læreren har hatt samleie med den unge eleven.

Beslag - Det er gjort beslag i saken og partene er avhørt. Også flere vitner er avhørt. Saken er ferdig etterforsket, og ble oversendt 8. november til jurist i Østfold politidistrikt for vurdering av tiltalte, bekrefter Løwengreen overfor Dagbladet.

Etter det Dagbladet forstår, konkluderer etterforskningen med at kvinnen bør tiltales for elevsex da hun var kontaktlærer for den 16 år gamle gutten forrige skoleår.

Hun har ikke vært på jobb siden det nye skoleåret startet i august.

Facebook og rykteflom Kommentarer på 16-åringens Facebook-side og en rykteflom på skolen startet opprullingen av den uvanlige saken før sommerferien.

Det var kommunen som leverte politianmeldelse mot læreren 29. juni.

- Det har gått en flom av rykter her. Jeg kan avkrefte at forhold kvinnen er siktet for, skal ha skjedd mens gutten var mindreårig, altså under 16 år, sier fungerende kriminalsjef.

Rektor med munnkurv Rektor ved ungdomsskolen svarer høflig og bestemt på Dagbladets henvendelse.

- Jeg kjenner saken dere spør om. Jeg har fått munnkurv og beskjed om å henvise til kommunalsjef for undervisning og oppvekst, sier rektor.

Skolesjefen er også knapp.

- Dette er en personalsak, som vi av prinsipp ikke opplyser noe om. Jeg kan bekrefte av saken er meldt til politiet, sier skolesjefen.

Dagbladet kjenner til fra anmeldelsen at det var foreldre til andre elever i klassen som tok opp ryktene om lærer- og elevsex med ledelsen på ungdomsskolen. Først seinere ble 16-åringens foreldre involvert i forhold til rektor.

Aldri sett slik sak Fungerende kriminalsjef Løwengreen har ikke vært borti tilsvarende saker mellom kvinnelige lærere og elever de «par tiårene» han har jobbet med etterforskning.

- De som har vært avhørt som vitner i denne saken, har ikke vært direkte øyenvitner til seksuelle handlinger mellom læreren og eleven. Og politiets beslag er ikke gjort hjemme hos kvinnen. Utover det kan vi ikke bekrefte noen detaljer fra anmeldelsen eller etterforskningen, sier Løwengreen.

Møtes til uka Advokat Kristin Morch er oppnevnt som bistandsadvokat for offeret.

Hun har ikke mye å si om saken foreløpig.

- Jeg har nettopp hentet sakspapirene hos politiet, og har ikke fått lest dem. I neste uke skal jeg møte 16-åringen og hans foreldre for første gang. Så langt har vi bare hatt kontakt på telefon.