Kvinnelig lærer siktet for sex med elev (16)

Rykteflom startet opprulling i Østfold. Risikerer seks års fengsel.

- BØR TILTALES: En kvinnelig lærer ved en ungdomsskole i Østfold er siktet «seksuelle overgrep ved misbruk av stilling» etter sex med en kontaktelev (16). Politiførstebetjent i Østfold politidistrikt, Tore Løwengreen, har ikke vært borti en liknende sak før. 
Foto: Espen Røst / Dagbladet
- BØR TILTALES: En kvinnelig lærer ved en ungdomsskole i Østfold er siktet «seksuelle overgrep ved misbruk av stilling» etter sex med en kontaktelev (16). Politiførstebetjent i Østfold politidistrikt, Tore Løwengreen, har ikke vært borti en liknende sak før. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En ung, kvinnelig lærer ved en ungdomsskole i Østfold er siktet for sex med en 16 år gammel elev.

Læreren er siktet etter straffelovens paragraf 193, første ledd for «seksuelle overgrep ved misbruk av stilling». Siktelsen har en strafferamme på seks års fengsel.

Politiførstebetjent og fungerende kriminalsjef Tore Løwengreen ved Østfold politidistrikt vil ikke avkrefte eller bekrefte om læreren har hatt samleie med den unge eleven.

Beslag - Det er gjort beslag i saken og partene er avhørt. Også flere vitner er avhørt. Saken er ferdig etterforsket, og ble oversendt 8. november til jurist i Østfold politidistrikt for vurdering av tiltalte, bekrefter Løwengreen overfor Dagbladet.

Etter det Dagbladet forstår, konkluderer etterforskningen med at kvinnen bør tiltales for elevsex da hun var kontaktlærer for den 16 år gamle gutten forrige skoleår.

Hun har ikke vært på jobb siden det nye skoleåret startet i august.

Facebook og rykteflom Kommentarer på 16-åringens Facebook-side og en rykteflom på skolen startet opprullingen av den uvanlige saken før sommerferien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer