Kvinnelig lærer tatt for narkosalg

En kvinnelig lærer er pågrepet for oppbevaring og omsetning av store mengder narkotika. Kvinnen, som er fra Sarpsborg, er varetektsfengslet i 14 dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Læreren, som er født i 1961, jobbet ved en videregående skole i Sarpsborg.

- Kvinnen ble pågrepet på fredag. I tillegg til betydelige mengder amfetamin, fant vi også kokain, ecstasy og hasj, sier politiadjutant Nina Kullberg Christophersen til Dagbladet.no.

Læreren skal ha solgt narkotika fra sin bolig i Sarpsborg. Politiet troppet opp ved boligen klokka 2030 på fredag. Arrestasjonen foregikk uten dramatikk.

I går ble hun varetektsfengslet i 14 dager, med brev- og besøkskontroll. Politiet viste til faren for bevisforspillelse, og ønsket å varetektsfengsle henne i fire uker. Kvinnens forsvarer, Harald Kvarme mente det ikke var fare for bevisforspillelse, og ville ha klienten sin løslatt.

Christophersen vil ikke si om de mistenker læreren for å ha solgt narkotika på skolen. De vil heller ikke si om kvinnen er tidligere straffedømt eller om det ventes flere pågripelser i saken.

- Vi vil komme med ytterligere informasjon når vi har etterforsket saken mer, sier hun til Dagbladet.no.

Kvinnens forsvarer, advokatfullmektig Harald Kvarme, sier til Sarpsborg Arbeiderblad at læreren ha solgt narkotika for å finansiere eget misbruk.

- En dyp personlig tragedie. Hun erkjenner å ha solgt narkotika under en kort periode. Men hun skal ikke ha hatt noen personlig vinning på salget. Fortjenesten er brukt til å betale eget rusmisbruk, sier Kvarme.