Kvinnelig lege dømt for familievold

Den kvinnelige legen (61) er dømt til to års fengsel for grov familievold.

I FENGSEL:  Den kvinnelige legen (t.v.) og hennes advokat Thomas Klevenberg. Bildet ble tatt like etter at samboeren begynte å brenne i parets seng. Hun ble ikke tiltalt for mordbrann, men er nå dømt for grov familievold. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
I FENGSEL: Den kvinnelige legen (t.v.) og hennes advokat Thomas Klevenberg. Bildet ble tatt like etter at samboeren begynte å brenne i parets seng. Hun ble ikke tiltalt for mordbrann, men er nå dømt for grov familievold. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hun er for tiden sykmeldt, den kvinnelige legen som nå er dømt til to års fengsel for grov familievold.

Kvinnene har i mange år jobbet som lege, og de siste åra har hun hatt et samboerforhold til en tidligere ambulansesjåfør. Nå er hun dømt for gjentatte ganger utøvet fysisk vold, truet og krenket samboeren.

- Dommen er allerede anket, den er meget streng, sier hennes forsvarer, advokat Thomas Klevenberg til Dagbladet.

Grov vold Politiet ville opprinnelig tiltale legen for mordbrann, etter at ambulansesjåføren måtte amputere begge beina, etter en brann i parets seng.

Statsadvokaten valgte å legge mordbrannsaken bort, men tiltalte den kvinnelige legen for grov vold mot ambulansesjåføren.

Oslo tingrett dømt kvinnen til fengsel i to år, hvorav seks måneder ble gjort betinget. Hun har også fått en prøvetid på tre år.

I dommen beskrives en rekke grove voldshandlinger. Den kvinnelige legen skal fra mai 2006 og fram til mai 2013, slått, sparket, kuttet samboeren med kniv, brukt ildrake mot ham og brent ham med sigaretter på ulike steder på kroppen.

Amputerte beina Den kvinnelige legen fortalte høsten 2013 til Dagbladet at det var helt utenkelig for henne å sette fyr på samboeren, slik hun først var anklaget for.

Etter et lengre opphold på brannskadeavdelingen på Haukeland sykehus, hvor samboeren måtte amputere begge beina, flyttet han seinere hjem til samboeren. Under rettsforhandlingen har den tidligere ambulansesjåføren støttet den kvinnelige legen.

I rettsboka heter det:

«Han har nå flyttet fra sykehjemmet tilbake til sin samboer, og huset er bygget om slik at han kan bo hjemme. Han er fullstendig avhengig av henne, klarer seg ikke uten henne, og dersom hun kommer i fengsel, må han flytte tilbake til institusjon».

Aktor la ned påstand om fengsel i et år og seks måneder. Oslo tingrett dømte den kvinnelige legen fengsel i to år.

ANKER:  Advokat Thomas Klevenberg har allerede anket dommen på vegene av sin klient - den kvinnelige legen. Foto: Robert S. Eik/Dagbladet
ANKER: Advokat Thomas Klevenberg har allerede anket dommen på vegene av sin klient - den kvinnelige legen. Foto: Robert S. Eik/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer