Kvinnelig selvmordsbomber drepte fem

19 drept i tre bombeangrep i Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre bombeangrep rammet Iraks hovedstad Bagdad i morges. I alt mistet 19 mennesker livet.

Det første angrepet skjedde da en veibombe gikk av midt i morgenrushet øst i Bagdad.

13 personer som befant seg i en minibuss som passerte da bomben eksploderte, ble drept. Ni av de drepte var kvinner på vei til jobb i det irakiske handelsdepartementet.

En lege fra et sykehus i nærheten opplyser at fem personer ble såret i eksplosjonen.

- Utløst på avstand

Mindre enn en time senere sprengte en kvinnelig selvmordsbomber seg i lufta ved en av hovedinngangene til Den grønne sonen i Bagdad.

Området er tungt bevoktet og huser blant annet nasjonalforsamlingen og flere utenlandske ambassader.

Politi opplyser at kvinnen hadde sprengladningene festet til en vest. Bomben gikk av idet en rekke irakiske arbeidere ventet på å få slippe inn på området.

Kvinnen skal ifølge generalmajor Qassim Atta ha vært tilbakestående. Atta hevder at sprengladningen ble utløst på avstand ved hjelp av fjernkontroll.

Nok en veibombe

Fem personer ble drept i eksplosjonen, mens 15 ble såret.

- Jeg hørte at en vakt ropte til henne like før eksplosjonen. Han ba henne om å trekke seg unna, sier et øyenvitne til nyhetsbyrået AFP.

Sist gang Den grønne sonen ble angrepet var 7. oktober. Den gang ble sju personer såret da to kraftige sprengladninger gikk av like utenfor sperringene.

Senere på dagen mistet en sivil iraker livet da en veibombe eksploderte øst i Bagdad. Fem andre ble skadd i angrepet, som trolig var rettet mot en patruljebil fra det irakiske politiet.

Sikkerhetssituasjonen i Irak har forbedret seg kraftig de siste månedene, men angrep på politi- og sikkerhetsstyrker er fremdeles vanlig. (NTB)