Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinnelig selvmordsbomber sprengte seg selv mot IS

Flere IS-krigere drept i grensebyen Kobani mellom Syria og Tyrkia.

 HARDE KAMPER:  Kampen om grensebyen Kobani (Ayn al-Arab på arabisk) mellom Syria og Tyrkia har fått en ny dramatisk utvikling etter at en kurdisk kvinne sprengte seg selv i lufta mot en IS-stilling søndag. GRAFIKK: KJELL ERIK BERG/DAGBLADET.
HARDE KAMPER: Kampen om grensebyen Kobani (Ayn al-Arab på arabisk) mellom Syria og Tyrkia har fått en ny dramatisk utvikling etter at en kurdisk kvinne sprengte seg selv i lufta mot en IS-stilling søndag. GRAFIKK: KJELL ERIK BERG/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kurdisk kvinnelig selvmordsbomber har sprengt seg selv i lufta i et angrep mot styrker fra Den islamske stat (IS), som prøver å innta grensebyen Kobani mellom Syria og Tyrkia, melder nyhetsbyrået AFP på Twitter.

Det er kilder i Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) som har vitnebeskrivelser på at kvinnen sprengte seg selv i lufta ved en IS-stilling øst for byen, som på arabisk heter Ayn al-Arab.

Flere IS-krigere ble drept, men det er ikke kjent hvor mange, ifølge SOHR.

IS startet sin offensiv mot Kobani 16. september.

Over 180.000 menensker er drevet på flukt over grensen til Tyrkia. De fleste er syriske kurdere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media