Kvinnelig sjåfør skyldte på «hormoner» etter å ha kjørt ned fotgjenger

- Når kjæresten min blir hormonell, skriker hun bare litt. Hun prøver ikke å drepe noen, sier fotgjengeren, som klamret seg fast til panseret under vill kjøretur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Suzanne Gilchrist (48) ble i går dømt til fire år og tre måneders fengsel i tingretten i Stirling i Skottland etter en vill kjøretur gjennom Falkirk 12. juni i fjor.

Det hele startet da Gilchrist ble forsøkt stoppet av en vekter som mistenkte henne for å ha stjålet parfyme fra en butikk. Vekteren, Lorne Stevenson, forsøkte å åpne bildøra til Gilchrists Ford, da den 48 år gamle kvinnen spant avgårde i stor fart.

Bygningsarbeider Stuart Morris (22) skulle akkurat til å krysse gata etter å ha kjøpt seg en burger, da Gilchrist akselererte vekk fra vekteren. Fotgjenger Morris antok, rimelig nok, at Gilchrist skulle stoppe for ham, men i stedet kjørte kvinnen flere ganger inn i beina hans, før hun igjen satte fart på bilen.

Morris hadde ikke noe annet valg enn å klamre seg fast så godt det lot seg gjøre til panseret i en vill ferd gjennom sentrum av Falkirk. Flere ganger forsøkte Gilchrist å få hevet ham av panseret, men 22-åringen klarte å holde seg fast til Gilchrist ble stoppet av kø ved et rødt lys.

Det hele ble fanget på film av byens overvåkningskameraer, og lagt fram som bevis i retten.

Stoppet i lyskryss Vekter Stevenson klarte å ta igjen Gilchrist ved det røde lyset og fikk opp døra på bilen og anholdt kvinnen, som nå altså er dømt for å ha satt Morris' liv i fare. Morris selv forlot ikke panseret selv om Gilchrist stoppet, i stedet knuste han frontruta hennes for å hindre at hun kunne kjøre videre.

- Gilchrist kjørte svært fort, skrenset over veien og forsøkte å hive Morris av panseret. Hjulene hvinet gjennom svingene og hun stoppet heller ikke frivillig da hun kom til et kryss, sa aktor Emma White under rettssaken i Stirling.

Wyllie Robertson i det lokale politiet sa følgende etter at dommen på over fire års fengsel falt:

- Du kjørte med fullt overlegg på en uskyldig fotgjenger, slik at han ble tvunget til å hoppe opp på panseret og klamre seg fast av frykt for å bli overkjørt. Du kjørte i stor fart mens denne mannen fryktet for livet. Faren for at liv kunne gå tapt er åpenbar, og det finnes ikke noe alternativ til ubetinget fengsel.

- Hormonell ubalanse Suzanne Gilchrist selv innrømmet å ha satt Morris' liv i fare og erklærte seg skyldig. Hennes forsvarer forsøkte imidlertid å mildne dommerne ved å vise til hennes hormonelle tilstand.

- Hun trodde hun var gravid og det er åpenbart at hun led på grunn av hormonell ubalanse. Hun var helt på kanten følelsesmessig, og det er grunnen til at hun fikk panikk.

- Hun var hysterisk, hun trodde Morris forsøkte å gå foran bilen for å stoppe henne. Hun beklager på det sterkeste at hun kjørte ham ned, sa Rhona McLeod, Gilchrists forsvarer.

- Kunne drept et barn Unnskyldningen imponerer ikke Morris, som sier han selv har erfaring med kvinner i hormonell ubalanse.

- Hun var gal. Når kjæresten min blir hormonell, skriker hun bare litt, hun prøver ikke å drepe noen. Det var svært skremmende, og hun stoppet først da jeg knuste frontruta, sier Morris, som pådro seg lettere skader i ryggen da han ble påkjørt og klamret seg fast på panseret.

- Hadde hun truffet et barn, ville det barnet blitt drept, sier Morris.

Gilchrist erklærte seg forøvrig ikke skyldig i tyveriet av parfymen, som var starten på den ville kjøreturen. Hun ble heller ikke dømt for forholdet.