Kvinnelig skuddoffer (49) livstruende skadd

Politiet i Sandefjord jakter fremdeles på mannen som skjøt tre personer i formiddag.

TRE SKUTT: En person tas hånd om av ambulansepesonell etter at tre personer skal være skutt i Badeparken i Sandefjord i formiddag.
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
TRE SKUTT: En person tas hånd om av ambulansepesonell etter at tre personer skal være skutt i Badeparken i Sandefjord i formiddag. Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Sandefjord holdt klokka 18 pressekonferanse om de tre som ble skutt av en ukjent gjerningsmann i en park i Sandefjord i formiddag.

- Livstruende skadd De tre som ble skutt er en kvinne (49), hennes ektemann (44) og en tredje mann (47). De skal alle ha tilhørt rusmiljøet i Badeparken i Sandefjord.

Kvinnen blir behandlet på Ullevål universitetssykehus og er livstruende skadd, opplyser politiinspektør og påtaleansvarlig Kjetil Egelie på pressekonferansen.

Mannen hennes skal være utenfor livsfare. Det gjelder også den andre mannen, som fremdeles betegnes som kritisk skadd.

Politiet har ennå ikke pågrepet gjerningsmannen og ønsker tips fra publikum. De har bedt om taktisk bistand fra Kripos.

Gjerningspersonen beskrives som voksen, noe eldre. Han skal være lys i huden, og er  mellom 170 til 180 centimeter høy. Han skal ha vært iført mørk bekledning, lang jakke eller frakk i brunt, grønt eller blått.

Mannen er sett både med og uten hund, en liten eller mellomstor hund. Han skal ha hatt på seg en mørk lue med klaffer.

Har varslet rusmiljøet Politistasjonssjef Brian Jacobsen sier at en slik skyteepisode i en liten by som Sandefjord fører til at mange blir skremt.

- Vi fikk mange henvendelser i operativ fase. Vi ringte rundt til skolene for å si at ingen gikk rundt og skjøt løs i byen.

Politiet opplyser om at gjerningsmannen skal ha gitt uttrykk for at han mislikte miljøet i parken, men vil ikke utdype de angivelige mishagsytringene nærmere.

Politiet sjekker ut om mannen kan bo i nærmiljøet.

- Mye tyder på at det er en person som ofte er i parken, sier Egelie.

- Vi har varslet de som vanker i rusmiljøet og iverksatt tiltak, som politiet ikke vil gå i detaljer på, sier Brian Jacobsen.

Politiet vil ikke kommentere hvor mange skudd som er avfyrt.

10.45 Operasjonssentralen ved Vestfold politidistrikt fikk klokka 10.45 i dag melding om at tre personer er skutt i Badeparken i Sandefjord.

Gjerningsmannen er fortsatt på frifot, og bevæpnede politifolk jakter på mannen i og rundt Sandefjord.

En kvinne er skutt i hodet, og en mann ble skutt i ryggen. Begge er fraktet til Ullevål universitetssykehus og tilstanden deres er henholdsvis livstruende og kritisk.

I tillegg ble en mann skutt i brystet. Han ble sendt til Sykehuset i Vestfold, og tilstanden er stabil.

Skuddene falt bare et steinkast fra politihuset i en park ved siden av politihuset.