Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyteepisode mot YouTube-hovedkvarter

Kvinnelig skytter er død. Tre personer ble skadd

Den antatte skytteren ved YouTube-hovedkvarteret i San Bruno, California, var en kvinne og hun er død, melder politiet til CNN. Minst fire personer skadd.

SKYTING: Politiet omringer YouTubes hovedkvarter i California etter meldinger om skyting. Flere skudd skal ha blitt avfyrt ifølge BBC. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter klokka 23.30 melder San Bruno-politiet til CNN at personen som sto bak angrepet mot YouTube-hovedkvarteret var en kvinne, og at hun er død.

- Vi har fire skadde, og ett skuddoffer som ligger igjen død inne i bygningen, med det som ser ut til å være selvpåførte skader. Dette er sannsynligvis gjerningspersonen, sier politisjef Ed Barberini til CNN.

Flere skadd

Det er foreløpig uklart om kvinnen har tatt sitt eget liv, eller om hun er drept av sikkerhetspersonell eller politi, melder NBC.

Politiet antar at den kvinnelige mistenkte personer har dødd fra et «selvpåført skuddsår», melder SkyNews på Twitter.

De skadde er en 32 år gammel kvinne, 27 år gammel kvinne og en 36 år gammel mann. Bare sistnevnte skal være kritisk skadd, ifølge talsperson for Zuckerberg-sykehuset i San Francisco, Brent Andrews.

- Dette er en forferdelig dag for USA, sier kirurg ved sykehuset, Andre Campbell.

SKYTING: Se de første bildene fra stedet. Foto: AFP/ Reuters / NTB Scanpix

- Surrealistisk

Det var klokka 12.46, lokal tid, at meldingene kom om at det var avfyrt flere skudd ved YouTubes hovedkvarter i San Bruno i California. Like etter klokka 22.30, norsk tid, bekreftet politiet at det skytes, meldte nyhetsbyrået AFP.

- Jeg ble evakuert ut, med hendene over hodet. Jeg er sammen med andre. Jeg tror ikke at skytteren er funnet. Jeg så bloddråper i trappene. Jeg skjelver. Dette er surrealistisk. Jeg håper kollegaene mine er ok, skriver YouTube-ansatte Lil på Twitter.

Skutt på terrassen

En YouTube-ansatt sier til CNN at folk forsøker å komme seg ut av bygningen «så fort som de klarer».

Kvinnen sier at de hun var i en konferansetelefon da sjefen hennes, som hørte skuddene, fortalte henne at minst en person var skutt på terrassen der folk spiser.

- Vi ble plutselig klar over at det var mye bråk og lyder, og at folk løp ut av rommet der hun satt. Og folk skrek, sier en ansatt som var i en bygning lenger ned i gata.

- Jeg må komme meg ut herfra, sa kvinnen til kollegaen.

En av dem som har bidratt til å hjelpe sårede, sier til CNN at han hjalp ei kvinne som hadde blitt skutt i beinet.

- Hun hadde en skuddskade, så jeg tok på henne en turniké for å forsøke å hjelpe henne, sier han til CNN.

Videoklipp fra stedet viser ifølge Los Angeles Times ansatte som forlater hovedkvarteret med hendene over hodet. Bilder fra åstedet viser grupper av mennesker som står på utsida sammen med politiet.

Blodig hode

Michelle Tam jobber på en restaurant like ved hovedkvarteret. Hun sier til avisa at tre YouTube-ansatte kom til restauranten like etter at store politistyrker hadde ankommet stedet.

- De kom inn og satte seg ned. De så helt forvirret ut. En av dem hadde litt blod på hodet sitt, mens en annen hadde deler av en kule i skoen, sier Tam til Los Angeles Times.

YouTube-ansatt Todd Sherman skriver på Twitter at han først trodde det var en øvelse da alle begynte å løpe. Han skriver også at han har sett blodspor. Han forlot seinere kontoret hvor mer enn 1700 personer jobber.

Trump på Twitter

Kort tid etter angrepet rykket også landets president, Donald Trump, ut på Twitter. Der forklarte han at han hadde blitt gjort kjent med hendelsen og takker for innsatsen.

- Våre tanker og bønner er med alle de involverte. Takk til våre fenomenale nødetater for deres arbeid på stedet, skriver Trump.

ÅSTEDET: Store politistyrker har rykket ut til YouTubes hovedkvarter. Foto: Reuters / NTB Scanpix
ÅSTEDET: Store politistyrker har rykket ut til YouTubes hovedkvarter. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!