Kvinnelig sportsjournalist ba jente trekke forklaring mot sextiltalt SIF-spiller

Ba jenta «tenke seg godt om».

TILTALT: Den tidligere Strømsgodset-spilleren står tiltalt etter straffelovens paragraf 196, 200 og 201 når han møter i retten mandag. Han skal ha hatt seksuell omgang med jente på 14. Foto: SCANPIX
TILTALT: Den tidligere Strømsgodset-spilleren står tiltalt etter straffelovens paragraf 196, 200 og 201 når han møter i retten mandag. Han skal ha hatt seksuell omgang med jente på 14. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Mandag starter rettssaken mot en tidligere Strømsgodset-spiller (32).

Han er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en jente under 16 år. Politiet sitter blant annet på internettlogger over chattesamtaler Godset-spilleren skal ha hatt med jenta som den gang var 14 år.

Både innholdet i chattesamtalene og i SMS-er som fotballspilleren har sendt skal ha vært av en seksuell art og inneholdt til dels grove forespørsler.

Bedt om å trekke seg
I dagens utgave av Drammens Tidende kommer det fram at flere voksne personer skal ha kontaktet jenta og bedt henne trekke sin forklaring i rettssaken mot den tidligere SIF-spilleren.

Jentas bistandsadvokat Vibeke Gjone Bille vil ikke gå konkret inn på hva slags meldinger jenta har fått, men sier til avisa:

- Det jeg kan si er at innholdet kan forstås slik at de har forsøkt å få henne til å trekke sin forklaring i rettssaken.

Hun reagerer spesielt på en kvinnelig sportsjournalist som for en måneds tid siden tok kontakt med jenta via internett. Den kvinnelige sportsjournalisten skal ha gjort det klart at hun er journalist, og brukt formuleringer som «... må tenke seg godt om» mot jenta.

Jentas bistandsadvokat sier de vurderer å politianmelde saken.

- Ingen kommentar, svarte sportsjournalisten hyggelig, men bestemt da Drammens Tidende kontaktet henne på telefon i går ettermiddag.

Tiltalt for to tilfeller
Den tiltalte 32-åringen sluttet som SIF-spiller i mars i år. Da hadde han vært permittert fra klubben siden høsten 2008, da han ble siktet for seksuell omgang med den da 14 år gamle jenta.

32-åringen ble tiltalt for to konkrete tilfeller av seksuell kontakt med den mindreårige jenta. De to episodene skal ha skjedd i Drammen i mai 2008.

Politiet har tidligere bekreftet over Dagbladet at Strømsgodset-spilleren og jenta som anmeldte ham kjente hverandre via fotballmiljøet.

Den tiltalte har tidligere selv samtykket til at navnet hans ble offentliggjort, av hensyn til klubb og lagkamerater. Hans forsvarer, Sigurd Klomsæt sier imidlertid til Dagbladet at hans klient ikke lenger ønsker dette.

- Er du kjent med at personer skal ha kontaktet jenta og bedt henne trekke sin forklaring?

- Jeg vet lite om det. Jeg hørt at de skulle anmelde det, men har sett lite til det, sier Klomsæt til Dagbladet.

Han sier han selv vil føre et vitne til uken, som har kontaktet jenta.