Kvinnelig sportsjournalist ba jente trekke forklaring mot sextiltalt SIF-spiller

Ba jenta «tenke seg godt om».

TILTALT: Den tidligere Strømsgodset-spilleren står tiltalt etter straffelovens paragraf 196, 200 og 201 når han møter i retten mandag. Han skal ha hatt seksuell omgang med jente på 14. Foto: SCANPIX
TILTALT: Den tidligere Strømsgodset-spilleren står tiltalt etter straffelovens paragraf 196, 200 og 201 når han møter i retten mandag. Han skal ha hatt seksuell omgang med jente på 14. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Mandag starter rettssaken mot en tidligere Strømsgodset-spiller (32).

Han er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en jente under 16 år. Politiet sitter blant annet på internettlogger over chattesamtaler Godset-spilleren skal ha hatt med jenta som den gang var 14 år.

Både innholdet i chattesamtalene og i SMS-er som fotballspilleren har sendt skal ha vært av en seksuell art og inneholdt til dels grove forespørsler.

Bedt om å trekke segI dagens utgave av Drammens Tidende kommer det fram at flere voksne personer skal ha kontaktet jenta og bedt henne trekke sin forklaring i rettssaken mot den tidligere SIF-spilleren.

Jentas bistandsadvokat Vibeke Gjone Bille vil ikke gå konkret inn på hva slags meldinger jenta har fått, men sier til avisa:

- Det jeg kan si er at innholdet kan forstås slik at de har forsøkt å få henne til å trekke sin forklaring i rettssaken.

Hun reagerer spesielt på en kvinnelig sportsjournalist som for en måneds tid siden tok kontakt med jenta via internett. Den kvinnelige sportsjournalisten skal ha gjort det klart at hun er journalist, og brukt formuleringer som «... må tenke seg godt om» mot jenta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer