NY TRAGEDIE: En kvinnelig student (22) ble brutalt drept på Virginia Tech i går kveld. Foto: AP Photo / The Roanoke Times, Matt Gentry
NY TRAGEDIE: En kvinnelig student (22) ble brutalt drept på Virginia Tech i går kveld. Foto: AP Photo / The Roanoke Times, Matt GentryVis mer

Kvinnelig student (22) halshugget med kjøkkenkniv på Virginia Tech

Mannlig medstudent (25) pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Virginia Tech ble i går kveld rammet av en ny tragedie som vekker vonde minner fra den grufulle skolemassakren 16. april 2007 som kostet 33 mennesker livet.

Den kinesiske studenten Yang Xin (22) ble halshugget med en kjøkkenkniv på en kafé på universitetsområdet i går kveld, skriver nyhetsbyrået AP.

Politiet stengte av universitetsområdet i rundt en time mens de arbeidet på åstedet, skriver Washington Post.

Kjente gjerningsmannen
Politiet mener at 25 år gamle Zhu Haiyang står bak det grufulle drapet. Også Haiyang er student ved Virginia Tech. Offeret og hennes antatte gjerningsmann skal kjenne hverandre fra før.

Yang Xin reiste fra Beijing og kom til det amerikanske universitetet 8, januar for å starte studier i regnskapsføring, opplyser sjef for Virginia Tech-politiet Wendell Flinchum.

Politiet sier at de ennå ikke vet hva som er motivet bak den brutale drapshandlingen. Av skolens papirer framkommer det at Yang Xin har oppført  Zhu Haiyang som kontaktperson ved nødstilfeller.

25-åringen fra Ningbo i Kina er nå siktet for overlagt drap og sitter i varetekt.

- Kranglet ikke
Offeret og den antatte gjerningsmannen skal ha drukket kaffe sammen før knivdrapet. Sju vitner i kaféen har fortalt politiet at det ikke var opphetet stemning mellom de to før gjerningsmannen gikk til angrep.

Politiet fikk to oppringninger på nødnummeret i går kveld, og brukte bare litt over et minutt på å rykke ut til kaféen hvorpå 25-åringen ble innbrakt.

Flinchum sier Haiyang ikke var en kjenning for universitetspolitiet. Spesialistgruppa på universitetet, som fører oppsyn med potensielt mentalt forstyrrede studenter, hadde heller ikke 25-åringen under oppsikt.

Gårsdagens drap var det første på Virginia Tech siden den forferdelige skolemassakren i 2007, hvor den forstyrrede studenten Cho Seung-Hui skjøt og drepte 32 mennesker før han tok sitt eget liv.

- En voldshandling som dette bringer fram vonde minner fra 16. april, sier universitetspresident Charles Steger.

Etter skolemassakren fikk Virginia Tech på plass et varslingssystem. Dette systemet ble brukt til å sende ut meldinger om hva som hadde skjedd i går kveld til 30 000 e-post- og sms-mottakere.