Kvinnelig studentleder mot kjønnsvotering

- For meg er det ikke noe mål at det skal være fifty-fifty ved alle studier, sier Vibeke Bassøe, som leder en jentegruppe ved IT-studiene på Universtitetet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant informatikkstudentene ved Universitetet i Oslo er bare en av fire laveregradsstudenter jenter. Blant hovedfagsstudenter er andelen enda lavere.

- Personlig er jeg imot kjønnkvotering fordi jeg mener de som presterer best skal få mulighetene. Hvis vi slipper inn folk med dårligere karakterer kan dette slå skikkelig feil, sier Bassøe til Dagbladet.no.

Studentforeningen Verdande har ennå ikke tatt stilling til spørsmålet om kjønnvotering. Hovedmålet for foreningen er å bedre studiemiljøet for jenter ved instituttet.

- Det trengs flere kvinner i IT-bransjen og flere menn i skolen. Men for meg er det ikke noe mål at det skal være fifty-fifty ved alle studier, sier Bassøe.

Du er mot kjønnskvotering. Hvordan mener du kvinneandelen kan økes ved IT-studiene.?

- Vet du det, så må du gjerne fortelle meg det. Dette har vi diskutert masse. Det er fryktelig vanskelig. Jenter er veldig forskjellige, og jeg tror ikke det er noen fasit.

Studentforeningen Verdande