Kvinnelig terrorist i verste India-angrep siden 2008

Minst 17 drept, samme gruppe mistenkt.

FIRE TERRORISTER BARRIKADERTE SEG:  Indiske skarpskytter utenfor politistasjonen i Dinanagar mandag. Foto: Munish Sharma, Reuters/NTB Scanpix.
FIRE TERRORISTER BARRIKADERTE SEG: Indiske skarpskytter utenfor politistasjonen i Dinanagar mandag. Foto: Munish Sharma, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter tolv timer har indiske sikkerhetsstyrker fått kontroll på den verste terroraksjonen i India siden angrepet på et hotell i Mumbai i 2008.

Det melder indiske medier som har fulgt aksjonen live, ved 17-tiden lokal tid, før 14 norsk tid.

13 mennesker var bekreftet drept før indiske myndigheter opplyste at alle terroristene var skutt på politistasjonen i byen Dinanagar, der de hadde forskanset seg.

Byen ligger i Gurdaspor-distriktet i Punjab-provinsen nær grensen til India.

Kvinne blant terroristene
Det var fire personer i militæruniform som startet skyting mot en buss, en helsestasjon og politiet mandag morgen.

Den ene av terroristene var en kvinne, ifølge indisk politi.

PANIKK:  Folk løper i dekning i gatene i Dinanagar etter at skytingen startet mandag morgen. Foto: Munish Sharma, Reuters/NTB Scanpix.
PANIKK: Folk løper i dekning i gatene i Dinanagar etter at skytingen startet mandag morgen. Foto: Munish Sharma, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Tre av de drepte er oppgitt å være politifolk. Det har ikke kommet fram opplysninger under aksjonen om at det har vært flere terrorister enn de fire som først barrikaderte seg inne på politistasjonen.

Dermed har dramaet krevd minst 17 ofre.

I Mumbai i 2008 ble 166 mennesker drept i et angrep mot flere hoteller.

Nyhetbyrået Bloomberg siterer en ikke navngitt kilde i det indiske innenriksdepartementet på at den pakistanske militante gruppen Lashkar-e-Taiba er mistenkt for å stå bak aksjonen, der det også ble funnet fem sprengladninger på et jernbanespor rett utenfor Dinanagar.

Løslatt i vår
En av lederne i denne gruppen, Rehman Lakhvi, er av indiske myndigheter utpekt som hjernen bak massakren i Mumbai for sju år siden.

MISTENKT OG LØSLATT:  Zaki-ur-Rehman Lakhvi i retten i Islamabad 9. april i år, der han ble løslatt. Arkivfoto: Aamir Qureshi, AFP/NTB Reuters.
MISTENKT OG LØSLATT: Zaki-ur-Rehman Lakhvi i retten i Islamabad 9. april i år, der han ble løslatt. Arkivfoto: Aamir Qureshi, AFP/NTB Reuters. Vis mer

India har lenge forsøkt å legge press på Pakistan for å stille Lakhvi til doms for Mumbai-massakren.

I april i år ble han løslatt mot kausjon fra fengsel i Pakistan.

MUMBAI 21. NOVEMBER 2008:  En indisk soldat mens den verste terroraksjonen på indisk jord er i gang inne på Taj Mahal Hotel. Ti av de 11 terroristene, de fleste pakistanske  statsborgere, mistet livet i aksjonen. Den eneste overlevende ble henrettet. Arkivfoto: David Guttenfelder, AP/NTB Scanpix.
MUMBAI 21. NOVEMBER 2008: En indisk soldat mens den verste terroraksjonen på indisk jord er i gang inne på Taj Mahal Hotel. Ti av de 11 terroristene, de fleste pakistanske statsborgere, mistet livet i aksjonen. Den eneste overlevende ble henrettet. Arkivfoto: David Guttenfelder, AP/NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer