Kvinnelig turgåer (61) savnet

La alene ut på tur i Nedre Eiker. Mobiltelefonen hennes ringer, men ingen svarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 61 år gammel kvinne er meldt savnet i Nedre Eiker, i Buskerud.  Redningsmannskaper leter etter kvinnen i et skogsområde i Årbogen-traktene, der mobiltelefonen hennes ble sporet til å befinne seg.

- Telefonen ringer og ringer, men  ingen svarer, sier Pål Erling Lundbekk, operatør ved Søndre Buskerud Politidistrikt, til Dagbladet.no. Det er nå flere timer siden politiet prøvde dette sist.

Fant bilen

61-åringen la ut på tur i går formiddag i 10-tiden, opplyser politiet. Da hennes datter ikke fikk kontakt med moren i dag, reiste hun selv dit 61-åringen pleier å gå tur for å se om hun kunne finne henne. Der fant hun morens bil nedsnødd på en parkeringsplass.

Datteren ringte inn en bekymringsmelding til politiet i 14.40-tiden i dag.

- 61-åringen er turvant og i god fysisk form. Vi håper å finne henne i livet, sier Pål Erling Lundbekk, operatør ved Søndre Buskerud Politidistrikt, til Dagbladet.no. 

Det skal være flere hytter i området som kvinnen kan ha tatt seg inn i. 

Mange leter

 FANT BILEN: Kvinnens bil ble funnet nedsnødd på en parkeringsplass like ved et turområde. Foto: OLE CHRISTIAN NORDBY
FANT BILEN: Kvinnens bil ble funnet nedsnødd på en parkeringsplass like ved et turområde. Foto: OLE CHRISTIAN NORDBY Vis mer

Politiet har kalt inn store ressurser i letingen etter kvinnen. Redningshunder, mannskap fra Røde Kors og Sivilforsvaret er også kalt inn.

Det blir brukt snøscootere og skipatruljer i søket, men det er ulendt og vanskelig terreng. Dessuten er det så mye som 50 centimeter nysnø. Først ble det brukt et redningshelikopter i søket, men det måtte settes på bakken fordi det virvlet opp så mye snø og gjorde søket vanskelig.

Letingen trappes ned i natt, men når det lysner i morgen tidlig kommer den igjen i gang for fullt.