<strong>SVÆRT BRATT:</strong> Fjellet hvor fallulykken skjedde er et yndet turistområde, men svært bratt. Dette bildet viser turister på fjellet i 2009. Foto: John Johansen
SVÆRT BRATT: Fjellet hvor fallulykken skjedde er et yndet turistområde, men svært bratt. Dette bildet viser turister på fjellet i 2009. Foto: John Johansen Vis mer

Kvinnelig turist (38) falt 700 meter fra fjelltopp i Troms

Ble raskt lokalisert av ambulansehelikopter og erklært omkommet av legen om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kvinnelig turist døde i ettermiddag etter at hun falt 700 meter ned fra toppen av fjellet Storhaugen i Kåfjord i Troms, melder Nordlys.

Hovedredningssentralen fikk melding om ulykken klokka 14.16.

- Vi vet ikke hva som har skjedd, men det var et turfølge på toppen, og en dame falt ned på østsiden av Storhaugen, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge, Raymond Prestøy, til Dagbladet.

Svært bratt Toppen av fjellet ligger 1142 meter over havet, og kvinnen ble funnet ved foten av fjellet, opplyser operasjonsleder Rune Nilsen i Tromsø politidistrikt.

Han forteller videre at kvinnen er 38 år gammel fra Østerrike, og var del av et turfølge på fem personer - alle østerrikere.

Politiet kjenner heller ikke omstendighetene rundt fallulykken, men Raymond Prestøy ved Hovedredningssentralen forteller at det er svært bratt i området.

- Det går nesten rett ned, sier han, og legger til at de både sendte ambulansehelikopter fra Tromsø og redningshelikopter fra Banak i Finnmark.

Raskt lokalisert - Men kvinnen ble ganske raskt lokalisert av luftambulansehelikopteret fra Tromsø, og erklært omkommet av legen om bord, sier han.

John Johansen (57) fra Djupvik kjenner godt til Storhaugen. Han forteller til Nordlys at det er to varder på toppen av fjellet.

- Den største av dem er helt ute på kanten av stupet. Den andre er ti meter inn på fjellet, sier Johansen.

Han mener fjellet er trygt dersom man holder seg unna stupet.

- Det er store hengeskavler på kanten av fjellet, men jeg har aldri hørt om at noen har falt utenfor tidligere, sier han til Nordlys.

<strong>TO VARDER:</strong> Det er to varder på fjellet, den ene helt ute på kanten av stupet. Foto: John Johansen
TO VARDER: Det er to varder på fjellet, den ene helt ute på kanten av stupet. Foto: John Johansen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer