Kvinnelige lommetyver tatt på fersken

SANDVIKA (Dagbladet): De tre polske kvinnene har etter alt å dømme vært på en gigantisk lommetyvturné på kjøpesentra over hele Østlandet. I går endte eventyret i et høyst ufrivillig favntak med en vekter utenfor blomsterbutikken på Sandvika Storsenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midt i det travle lørdagsmylderet på storsenteret satt Falkens vekter Lars (24) - som ikke vil oppgi etternavnet på grunn av yrket - og spiste frokost på en av kafeene i andre etasje da han fikk se de tre kvinnene komme vandrende i korridoren. Den korte tida han holdt dem under oppsyn, rakk damene å stjele to lommebøker.

- Helt rått

- Det er helt rått. To av dem dulter borti ei dame, mens den tredje åpner håndveska og fisker opp lommeboka. Det hele tar bare tre- fire sekunder. Det er reine tryllekunsten, forteller vekteren.

Etter at damene hadde tatt lommebok nummer to, var det ingen grunn til å vente lenger. Lars kastet seg over trioen som sto samlet utenfor blomsterbutikken, og greide å holde fast alle tre til hjelpen kom.

- Plage

Vekterne på senteret har vært på jakt etter de tre kvinnene lenge, og har både signalement og bilder av de tre hengende på veggen på kontoret. «Anholdes straks» er beskjeden på tavla. Ifølge vekterne i Sandvika skal tre kvinner med samme signalement ha vært på ferde på et kjøpesenter i Asker torsdag.

- Vi er utrolig fornøyde. Det har vært drømmen hele uka endelig å få tak i dem. De har vært en skikkelig plage for senteret, sier Lars.

Stakk av

De tre har tidligere vært observert i fri utfoldelse på senteret flere ganger tidligere, men har greid å stikke av før vekterne fikk klørne i dem. Overvåkingsbildene av de tre kvinnene fra et annet kjøpesenter i Drammen hjalp imidlertid mye.

I går ettermiddag og kveld satt de tre kvinnene, som ifølge vekterne er mellom 30 og 50 år, i avhør hos politiet i Asker og Bærum. I går ettermiddag fikk Asker- og Bærum-politiet oversendt saksmapper fra lensmannen i Lørenskog, der personer med det samme signalementet også skal ha vært på ferde.

De tre kvinnene har imidlertid ikke vært særlig meddelsomme.

- Men ut fra signalement og antall er det nok ikke helt utenkelig at det er de samme som har vært på ferde flere steder på Østlandet, sier vaktsjef ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

anne.marit.sletten@dagbladet.no