Filippinenes president Duterte med underlivskommentar:

- Kvinnelige opprørere bør skytes i vagina

Filippinenes president Rodrigo Duterte får på pukkelen av menneskerettighetsgrupper for sin uttalelse om at kvinnelige opprørere bør skytes i underlivet.

I HARDT VÆR: Kvinnelige opprørere bør skyter i vagina, fordi «de er ubrukelige uten den» sa Rodrigo Duterte onsdag forrige uke. Bullit Marquez/ AP/ NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Kvinnelige opprørere bør skyter i vagina, fordi «de er ubrukelige uten den» sa Rodrigo Duterte onsdag forrige uke. Bullit Marquez/ AP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en tale onsdag i forrige uke snakket Duterte om kvinnelige opprørere og sa at soldater bør «skyte dem i vagina» fordi «de er ubrukelige uten den».

Talen fant sted under et møte med over 200 tidligere kommunistopprørere som har overgitt seg. 48 av tilhørerne var kvinner.

- Duterte er den farligste macho-fascisten i regjeringen akkurat nå, heter det i en uttalelse fra Emmi De Jesus, en representant for partiet Gabriela Women's Party.

- Han presser Filippinenes fascistiske væpnede styrker til å begå blodige brudd på menneskerettighetene og grove overgrep mot internasjonal humanitær lov. Han står fram som personifiseringen av kvinnehat og fascisme, på grusomt vis slått sammen i ett, sier hun videre.

Human Rights Watch viser til at det ikke er første gang at Duterte har kommet med «hatske, nedsettende og uverdige uttalelser» om kvinner.

- Uttalelsene er en oppfordring til myndighetene om å begå seksuell vold i en væpnet konflikt, noe som er brudd på internasjonal humanitær lov, påpeker Human Rights Watch.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer