JOMFRUTEST: Det har tidligere kommet fram at indonesiske kvinner må gjennomgå det som kalles en «jomfrutest med to fingre» dersom de ønsker å være en del av landets militære eller politistyrker. Menneskerettighetsforkjemperne i gruppa Human Rights Watch (HRW) har nå kommet med en ny rapport hvor de omtaler praksisen som «grusom, umenneskelig og nedverdigende», og de ber landet avskaffe praksisen. Foto: AFP PHOTO / FILES / BAY ISMOYO / NTB SCANPIX
JOMFRUTEST: Det har tidligere kommet fram at indonesiske kvinner må gjennomgå det som kalles en «jomfrutest med to fingre» dersom de ønsker å være en del av landets militære eller politistyrker. Menneskerettighetsforkjemperne i gruppa Human Rights Watch (HRW) har nå kommet med en ny rapport hvor de omtaler praksisen som «grusom, umenneskelig og nedverdigende», og de ber landet avskaffe praksisen. Foto: AFP PHOTO / FILES / BAY ISMOYO / NTB SCANPIXVis mer

Kvinnelige rekrutter i Indonesia må gjennom «jomfrutest med to fingre». Rettighetsgruppe raser i ny rapport

Krever at praksisen stanses.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har tidligere kommet fram at indonesiske kvinner må gjennomgå det som kalles en «jomfrutest med to fingre» dersom de ønsker å være en del av landets militære eller politistyrker.

Menneskerettighetsforkjemperne i gruppa Human Rights Watch (HRW) har nå kommet med en ny rapport hvor de omtaler praksisen som «grusom, umenneskelig og nedverdigende», og de ber landet avskaffe praksisen.

- Styrker ikke nasjonal sikkerhet HRW siterer også en lege ved et militærsykehus i hovedstaden Jakarta som sier at testene blir gjennomført i militærsykehus over hele landet, og at det stort sett er kvinnelige leger som gjør undersøkelsene.

Testen gjelder også kvinner som er forlovet med mannlige offiserer.

Kvinnene HRW har snakket med forteller også at de eneste som slipper unna testene er de med «forbindelser til mektige personer» og de som bestikker legene.

En talsperson for gruppa, Nisha Varia, sier at dette er noe det indonesiske militæret må ta grep i umiddelbart.

- Hæren bør skjønne at disse skadelige og nedverdigende jomfrutestene på kvinnelige rekrutter ikke gjør noe for å styrke den nasjonale sikkerheten. President Joko Widodo bør få orden på militæret, og avskaffe denne behandlingen med en eneste gang.

Dødsstraff Indonesia har ikke veldig god presse internasjonalt i disse dager.

Det begynte med at landet gjeninnførte dødsstraff i 2013. President Joko Widodo, som ble valgt til president i 20. oktober i fjor, har avvist tallrike protester mot gjeninnføringen, fra blant annet Amnesty International og mange lands myndigheter. Blant dem som har protestert er EU, Norge, og Brasil.

Tirsdag 28. april i år ble åtte personer, deriblant to australiere, en brasilianer, fire nigerianere og en indonesier, henrettet for brudd på landets meget strenge narkotikalovgivning.