Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinnelige soldater i det tyske forsvaret ble mishandlet og tvunget til å danse pole-dance

Måtte kle seg nakne og ble berørt, mens det ble tatt bilder.

NAKENBILDER: De nye rekruttenes overordnede mente nakenbilder kunne være nyttig for videre undervisning. Foto: AP Photo/Winfried Rothermel
NAKENBILDER: De nye rekruttenes overordnede mente nakenbilder kunne være nyttig for videre undervisning. Foto: AP Photo/Winfried Rothermel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved en sør-tysk militærbase skal nye kvinnelige soldater blitt ydmyket og trakassert av sine overordnede. Ferske rekrutter ble tvunget til å strippe og ble utsatt for grusom gruppevold, med trakassering og mishandling.

Forholdene kommer frem i en ny rapport fra det tyske forsvarsdepartementet, og det er den tyske statskringkasteren DW som omtaler saken.

Rapporten om alvorlige forhold i militærbasen kommer frem etter at en av de involverte kvinnene skal ha meldt inn hendelsene. De ferske kvinnelige soldatene måtte gjennom en sadistisk «opptaksprøve». En sadist er et individ som stimuleres seksuelt ved å tilføye andre smerte eller ydmykelser.

Hendelsene skal ha funnet sted ved Straufer-basen i Pfullendorf, sør i landet.

- Dette er en spesial-treningsleir for det tyske forsvaret og hæren, men de grusomme hendelsene som har funnet sted har absolutt ingenting med vanlig soldat-trening å gjøre, skriver statskanalen.

Mente nakenbilder kunne være nyttige for undervisningen

Den kvinnelige soldaten som rapporterte om forholdene, forteller om svært alvorlige og ydmykende hendelser ved militærbasen. Selv ble hun tvunget av sine overordnede til å pole-danse i et fellesrom. I tillegg til strippestanga, hadde rommet også en bar med sterke drikkevarer.

Og hun var ikke alene. Soldaten forteller videre at instruktørene tvang flere av rekruttene til å kle seg helt nakne i forelesningssalen. Videre skal mennene ha berørt brystene og underlivet deres.

Når dette foregikk ble det også tatt bilder av kvinnene. Veilederne hevdet at de kunne være nyttige til «opplæringsformål».

Blir overført til andre stillinger

Forsvarskomiteen i Tyskland diskuterte forholdene onsdag.

- Det er mennene som må forandres. Det tyske forsvaret må legge mye mer vekt på utdanning og opplæring, slik at det i det lange løp blir etablert en annen kultur, sier Gisela Manderla, en representant for forsvarskomiteen, til DW.

Medlemmene i det tyske parlamentet ble informert om hendelsene i slutten av januar. Fem av instruktørene ved militærbasen ble overført til andre stillinger ved samme base og to ble flyttet til spesialstyrkene. Øverstkommanderende ved basen var én av de som ble overført.

Tysklands forsvarsminister, Ursula von der Leyen, har også fordømt handlingene ved Straufer-basen.

- Handlingene i Pfullendorf er frastøtende og avskyelig, sa hun i januar.

Nå får ministeren kritikk for ikke å ha vært åpen om hendelsene tidligere. Den kvinnelige soldaten som rapporterte om forholdene, skal ha gjort dette i oktober 2016, og parlamentet ble ikke informert før januar 2017.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling