TØFF DAME:   Den amerikanske soldaten Kristen Griest (midten) er en av to kvinnelige soldater som nå er uteksaminert fra den prestisjefylte Ranger-skolen i USA, som har de tøffeste fysiske og psykiske testene. Hun vil garantert ikke like rapporten som hevder at kvinner ikke er like egnet som menn i militære. Foto: Afp / Scanpix
TØFF DAME: Den amerikanske soldaten Kristen Griest (midten) er en av to kvinnelige soldater som nå er uteksaminert fra den prestisjefylte Ranger-skolen i USA, som har de tøffeste fysiske og psykiske testene. Hun vil garantert ikke like rapporten som hevder at kvinner ikke er like egnet som menn i militære. Foto: Afp / ScanpixVis mer

- Kvinnelige soldater såres oftere og treffer dårligere

Funn skal nå på bordet til amerikansk forsvarsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnelige soldater blir oftere såret i strid enn mannlige soldater, og de er også mindre treffsikre når de skyter, viser en amerikansk undersøkelse.

Undersøkelsen er utført blant 500 marineinfanterister som er stasjonert ved Camp Lejeune i North Carolina, 100 av dem kvinnelige, skriver nyhetsbyrået UPI.

Foreløpige resultater fra undersøkelsen viser at de kvinnelige soldatene i strid blir såret dobbelt så ofte som sine mannlige kollegaer, at de bommer oftere når de skyter med håndvåpen og at de har større vansker med å evakuere sårede.

Avdelinger som utelukkende består av mannlige soldater scorer høyere i 69 prosent av oppgavene som er vurdert, sammenlignet med avdelinger med både mannlige og kvinnelige soldater.

Bare i 2 av de 134 ulike oppgavene som er vurdert, scoret enheter som også inkluderer kvinnelige soldater høyere, viser undersøkelsen.

Pentagon åpnet i 2013 for å la kvinnelige soldater delta i strid, men lot det være opp til hver enkelt våpengren og avdeling å avgjøre om enkelte oppgaver skulle være forbeholdt menn.

Resultatet fra den nye undersøkelsen blant marineinfanterister vil nå havne på forsvarsminister Ashton B. Carters bord.

- Det vi forsøker å finne ut av er hva hvert individ har å bidra med i avdelingene. Vi er mest interessert i hvordan marineinfanteriet kjemper som en enhet og hva som kan styrke eller svekke effektiviteten deres i strid, sier oberst Anne Weinberg i Marine Corps Force Innovation Office.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram