Kvinnelik funnet i Maridalen

MARIDALEN (Dagbladet): Et kvinnelik ble i går ettermiddag funnet i skogen ved Sandermosen stasjon i Maridalen i Oslo. Benedicte Maxwell Iversens familie er orientert om funnet, men politiet har ikke identifisert kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liket ble funnet av en turgåer nordøst for Maridalsvannet ved 16-tida i går. Området funnet ble gjort i er et mye brukt turområde, og ligger rundt 500 meter fra nærmeste bolighus. Ifølge naboer har det vært lite snø i området i flere uker.

Politiet betegnet i natt dødsfallet som mistenkelig. Familien til den savnede Benedicte Iversen (28) ble i går underrettet av politiet.

- Jeg har orientert familien til Benedicte Maxwell Iversen om funnene. Det var helt naturlig å gjøre det, men vi har ikke identifisert kvinnen som er funnet. Vi kan ikke med sikkerhet si hva som er dødsårsaken, ettersom kvinnen vil bli obdusert ved Rettsmedisinsk institutt først i dag. Her håper vi å få svar på hvem kvinnen er, og årsaken til dødsfallet, sier etterforskningsleder Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Kan ha tatt tog

Det var en turgåer som gjorde funnet i går ettermiddag. Politiet ble straks varslet, og kriminalteknikere jobbet på åstedet i flere timer i går ettermiddag og kveld.

Den eneste veien inn i Maridalen går sørfra, på vei eller bane. Skogsbilveien som fører fra Sandermosen stasjon og inn funnstedet er stengt med bom.

Politikilder forteller til Dagbladet at de har fått tips om at Benedicte skal ha tatt toget 2. påskedag. Det var da åtte avganger med lokaltoget fra Oslo til Roa på Gjøvik-banen. Disse togene stopper ved Sandermosen stasjon dersom den reisende gir beskjed til konduktøren. Flere av togene har i tillegg et fire minutters stopp på stasjonen for motgående tog.

Borte i tre uker

I snart tre uker har familie, venner og flere hundre frivillige saumfart områder i og utenfor Oslo uten å finne et eneste spor etter Benedicte Iversen. Videokameraer fanget henne opp på 7-Eleven i Hedgehaugsveien klokka 11.53 2. påskedag. Der sluttet alle spor.

Det ble slått alarm dagen etter at Benedicte Iversen forsvant. Familie og venner gikk gatelangs og lette, men til tross for omfattende innsats fant de ingen spor etter Benedicte Maxwell Iversen.

FRAKTES BORT: I denne hvite varebilen blir liket fraktet vekk fra området på skogsbilveien ved Sandermosen stasjon.