FANT KVINNELIK: I går fant dykkere et lik i Koge Bugt nær øya Amager. Foto: AFP PHOTO / Scanpix Denmark AND Scanpix / Liselotte Sabroe / NTB Scanpix
FANT KVINNELIK: I går fant dykkere et lik i Koge Bugt nær øya Amager. Foto: AFP PHOTO / Scanpix Denmark AND Scanpix / Liselotte Sabroe / NTB ScanpixVis mer

Kvinnelik i Danmark fortsatt uidentifisert. Trolig partert med viten og vilje

Liket som ble funnet utenfor København, er ikke identifisert, men ingenting taler imot at det kan være den savnede Kim Wall, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske etterforskningslederen Jens Møller sa i en uttalelse tirsdag at en rekke kroppsdeler er blitt fjernet som følge av «en bevisst avskjæring».

Det er fortsatt for tidlig å si om det er levningene av den savnede svenske journalisten Kim Wall (30) som er funnet.

- Lengden på torsoen gjør at det ikke er noe som taler imot at det kan være Kim Wall, men vi vet det ikke ennå, sier Møller.

- EN BEVISST HANDLING: Her blir ubåten «Nautilus» hentet opp av sjøen lørdag, etter dens forlis fredag formiddag. Oppfinner Peder Madsen er siktet for uaktsomt drap etter hendelsen, da den svenske journalisten Kim Wall er savnet etter turen. Politiet tror at ubåtens forlis var en bevisst handling. Video: Expressen via CNN Vis mer

Leter fortsatt

Dykkere fortsetter et omfattende søk i området ved Amager utenfor København der levningene ble funnet mandag.

Obduksjonen av liket vil bli fullført senest tirsdag kveld. Det er også tatt DNA-prøver som vil bli sammenlignet med Walls DNA-materiale, men svaret på disse kommer tidligst onsdag morgen, opplyser Møller.

Wall forsvant for snart to uker siden under en tur i den hjemmelagde ubåten til danske Peter Madsen. Han er pågrepet og siktet for uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Kastet over bord

Madsen har forklart at Wall døde som følge av en ulykke om bord i ubåten og at han deretter kastet henne over bord.

Tirsdag fortsatte søket og dykkere fra forsvaret har gjennomsøkt blant annet fiskegarn, men det er ikke gjort noen funn.

Dykkere har også søkt i flere områder etter å ha mottatt tips om mulige likdeler, men uten resultat. Heimevernet bistår også i omfattende søk langs kystlinjen i funnområdet.

(NTB)