AL SHABAAB:  Bildet viser nye rekrutter til Al Shabaab, en opprørsgruppe i Somalia som er tilknyttet al Qaida, under en militærparade i byen Afgoye i februar i år. Foto: Feisal Omar/Reuters/Scanpix
AL SHABAAB: Bildet viser nye rekrutter til Al Shabaab, en opprørsgruppe i Somalia som er tilknyttet al Qaida, under en militærparade i byen Afgoye i februar i år. Foto: Feisal Omar/Reuters/ScanpixVis mer

Kvinneministeren i Somalia kidnappet

Ble bortført av Al Shabaab samme dagen som hennes ministerpost ble annonsert. Men Asha Osman Aquil ville ikke ha jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Somalias nye kvinneminister ble onsdag kidnappet av opprørere 30 kilometer utenfor Mogadishu, melder Reuters i dag.

Kidnappingen skal ha skjedd umiddelbart etter at den nye ministerposten ble annonsert.
 
Blir forhørt av opprørere Asha Osman Aquil ble kidnappet i et område som er kontrollert av Al Shabaab etter at regjeringen selv annonserte sitt nyeste medlem.

- Asha blir nå forhørt av Al Shabaab i Balad, sier en slektning av kvinnen til nyhetsbyrået, som ikke ønsker å bli identifisert i frykt for å selv bli angrepet av opprørerne.    

- Hun har fortalt dem at hun var klar over nominasjonen, men at hun ikke hadde vært i kontakt med myndighetene i det hele tatt, og hun har ikke akseptert den ledige stillingen, forteller slektningen.

Drepte innenriksministeren Verken myndighetene eller opprørerne har kommentert saken.

Al Shabaab angriper ofte personer tilknyttet myndighetene med høye stillinger. Nylig drepte de innenriksministeren i landet, Abdi Shakur Sheikh Hassan, i et selvmordsbombeangrep sist måned.  

Somalia har vært uten effektive sentralmyndigheter siden tidligere diktator Mohamed Siad Barre ble styrtet i 1991.