Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinnen (23) hevnet seg på voldtektsmannen ved å skjære av ham penis

Får skryt av ministeren som kaller det «en modig og sterk handling».

ANGREP: Den 23 år gamle kvinnen angrep mannen som skal ha voldtatt henne over lengre tid. På sykehuset kunne de slå fast at skadene var for omfattende til at penis lot seg redde. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA / NTB Scanpix
ANGREP: Den 23 år gamle kvinnen angrep mannen som skal ha voldtatt henne over lengre tid. På sykehuset kunne de slå fast at skadene var for omfattende til at penis lot seg redde. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet forteller at en 23 år gammel indisk kvinne fra delstaten Kerala i India har skåret av penis på en mann hun hevder har voldtatt henne over lengre tid.

Den 54 år gamle mannen skal ifølge BBC være en religiøs lærer som besøkte kvinnens hjem for å be for hennes far som har dårlig helse, men den unge kvinnen hevder han forgrep seg på henne hver eneste gang han hadde muligheten.

Fredag kveld fikk hun nok. Hun tok en kniv, og gikk til angrep på 54-åringen idet han forsøkte å voldta henne igjen. Deretter ringe hun selv til politiet.

Skadene for omfattende

Mannen ble fraktet til Thiruvananthapuram Medical College for hasteoperasjon, men skadene var for omfattende til at penis lot seg redde.

I en uttalelse fra sykehuset heter det:

«En 54 år gammel mann fra Kollam ble innlagt 00.39 på lørdag. Penisen hans hadde blitt skåret 90% av. Det var ingen måte den kunne sys fast igjen på.»

Videre heter det at plastiske kirurger og urologer ved sykehuset fikk stoppet blodtapet, og han er nå igjen i stand til å urinere.

«Modig og sterk handling»

Visepolitimesteren i området, Arul B Krishna, fortalte til Times of India at kvinnens far har vært sengeliggende i en årrekke.

Det skal være den unge kvinnens mor som inviterte den «hellige mannen» til deres hjem i håp om å se en bedring hos hennes ektemann, og hun skal også ha blitt informert om de påståtte overgrepene uten å ha informert myndighetene.

Det er ikke ventet at den unge kvinnen vil bli straffeforfulgt etter angrepet.

Den øverste ministeren i Kerala, Pinarayi Vijayan, har også uttalt seg om hendelsen, og gitt skryt til den unge kvinnen som gjorde en «modig og sterk handling».

Økt fokus

Fokuset på voldtekt har økt veldig i India etter at en ung kvinne ble gruppevoldtatt av seks menn i 2012.

Vinay Sharma, Akshay Thakur, Pawan Gupta og Mukesh Singh ble alle dømt til døden for gruppevoldtekten i 2013, og tidligere i mai ble det kjent at indisk høyesterett avviste anken deres.

Marerittet begynte da kvinnen skulle hjem etter et kinobesøk sammen med en kamerat. De to gikk om bord i en privat buss. Ifølge politiet ble hun voldtatt i 40 minutter. Kameraten forsøkte å hindre dem, men både han og kvinnen ble slått med en jernstang. Deretter ble de etterlatt i en grøft. Kvinnen blødde sterkt fra hodet, og forsøkte omtåket å tilkalle hjelp. 13 dager senere døde hun.

India har dødsstraff, men henrettelser skjer ikke så ofte. Til sammen seks ble arrestert for hendelsen. En mindreårig mann fikk en mildere straff, mens en annen døde i fengselet. De gjenværende fire blir nå henrettet.

- Jeg vil at de blir brent levende, skal den avdøde kvinnen ha sagt før hun døde, ifølge CNN.

Antall rapporterte voldtekter økte med 50 prosent fra 2010 til 2015. Det er uvisst om det skyldes en økning, en endring i kriteriene eller at flere enn vanlig rapporterer voldtekter.