TREKKER SEG:  25-åringen (i forgrunnen) valgte mandag ettermiddag å trekke seg fra nominasjonslista i Troms Arbeiderparti, for å tilbakevise hennes motiver i saken. Kvinnen møtte Nordlys med fylkesrådsleder Pia Svensgaard (t.h) og gruppeleder Cecilie Myrseth. Foto: Jostein Larsen Østring / Nordlys
TREKKER SEG: 25-åringen (i forgrunnen) valgte mandag ettermiddag å trekke seg fra nominasjonslista i Troms Arbeiderparti, for å tilbakevise hennes motiver i saken. Kvinnen møtte Nordlys med fylkesrådsleder Pia Svensgaard (t.h) og gruppeleder Cecilie Myrseth. Foto: Jostein Larsen Østring / NordlysVis mer

Kvinnen (25) trekker seg som stortingskandidat

For å fjerne all tvil om motivasjon i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er Nordlys som i ettermiddag melder at den 25 år gamle kvinnen trekker seg fra nominasjonen som stortingskandidat.

Fredag ble det kjent at kvinnen hadde en seksuelt forhold til Roger Ingebrigtsen i 2004, da hun var 17. Ingebrigtsen var da fylkesråd for utdanning i Troms, og er 20 år eldre enn kvinnen. På fredag trakk han seg som statssekretær på grunn av saken.

Kvinnen trekker seg nå for å fjerne tvil om hennes motiver, forteller advokaten til Nordlys.

- For å legge denne ballen død og fjerne all tvil om hennes motiver i saken trekker hun seg fra nominasjonslisten, opplyser hennes bistandsadvokat Thomas Hansen til Nordlys klokken 14.00.

- Ingen sannsynlig kandidat Selv om 25-åringen sto relativt høyt på nominasjonslista, skriver Nordlys at det ikke ville vært sannsynlig at kvinnen faktisk ville fått en eventuell stortingsplass. Troms Arbeiderparti ligger an til å få to kandidater inn på Stortinget.

- Hun så det som naturlig at en mann ble byttet ut en med annen mann, og at det ikke er noe automatikk i Arbeiderpartiet i at man rykker opp, sier bistandsadvokat Hansen videre.

- Ikke realistisk Den i dag 25 år gamle kvinnen har bedt mediene om å få være anonym, hvilket de fleste medier har respektert. Valgforsker Frank Aarebrot mener dette ikke er et realistisk ønske.

- At hun kan ha forestillinger om at folk ikke vet hvem hun er, må være en illusorisk greie. Hun kan ikke forvente å være anonym så lenge hun står på stortingslisa, sier Aarebrot til Nettavisen.
Kvinnen har etter at saken ble kjent gått ut og sagt at hun følte seg presset i den seksuelle relasjonen. Denne påstanden har blitt blankt avvist av Ingebrigtsens advokat, John Christian Elden.