- Kvinnen (36) fortalte om død og blodig mann

Men politiet skal ikke ha fått det med seg.

UNDERSØKELSER: Krimteknikere på åstedet i Sandvoll gjør undersøkelser på eiendommen til den 65 år gamle mannen. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
UNDERSØKELSER: Krimteknikere på åstedet i Sandvoll gjør undersøkelser på eiendommen til den 65 år gamle mannen. Foto: Ralf Lofstad / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVOLL/OSLO (Dagbladet): Kriminalteknikere fra Bergen ankom åstedet i 18-tida og begynte straks å saumfare både 65-åringens slitte enebolig samt et større avsperret område rundt huset.

Etterforskerne virket spesielt interessert i noen busker i husets inngangsparti. De ble grundig undersøkt og fotografert.

- Sjokkerende Imens prøver Sandvoll i Kvinnherad å ta innover seg hva som er hendt. 65-åringen har bodd hele livet i den lille bygda, som har rundt 500 innbyggere og ligger idyllisk til ved munningen av både Hardanger- og Åkrafjorden.

- Jeg har kjent ham og familien hans siden han var barn. Det er sjokkerende at noe slikt har hendt her, sier Laura Bjelland (83) til Dagbladet.

- Det er synd at det skulle gå slik med ham, sier Bjelland - og gir dermed samme inntrykk som de andre naboene Dagbladet snakker med: Den drepte 65-åringen hadde sitt å stri med, men ble ikke oppfattet som noen trussel i nærmiljøet.

- Han hadde sine ting, men jeg var aldri redd ham. Dette er skikkelig fælt, sier en kvinne i 20-årsalderen.

Ingen av naboene kan skjønne hva som kan ha vært motivet for drapet på 65-åringen, som har familiemedlemmer boende i samme strøk.

SJOKKERT: Laura Bjelland (83), nabo av drapsofferet på Sandvoll i Kvinnherad. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
SJOKKERT: Laura Bjelland (83), nabo av drapsofferet på Sandvoll i Kvinnherad. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer

Politiet har i tillegg snakket med vitner som kan ha gjort observasjoner av de to drapssiktede kvinnene.

Fortalte om blodig mann Et sentralt vitne er ifølge VG en taxisjåfør som skal ha kjørt den 36 år gamle kvinnen. Avisa får opplyst at taxien ble stoppet onsdag, noen timer før politiet fant den drepte 65-åringen.

Hun skal da ha fortalt politifolkene på stedet om en blodig og død mann, men politiet skal ikke ha oppfattet hva hun sa, skriver VG.

Dagbladet får bekreftet at en mannlig sjåfør i Kvinnherad Taxi i avhør har forklart at han kjørte den 36-årige siktede kvinnen, og at hun ikke ble hørt av politipatruljen som stoppet drosjen han kjørte.

Den unge sjåføren i begynnelsen av 20-åra virket skjelven etter politiavhøret, får Dagbladet opplyst.

36-åringen skal noen timer seinere ha varslet politiet om den døde mannen - for andre gang.

Det var da politiet i Hordaland rykket ut og kunne slå drapsalarm.

FUNNET HER: I dette huset på Sandvoll i Kvinnherad, ble mannen i 60-åra funnet drept. Foto: Magne Fitjar / husnesnett.no
FUNNET HER: I dette huset på Sandvoll i Kvinnherad, ble mannen i 60-åra funnet drept. Foto: Magne Fitjar / husnesnett.no Vis mer

- Jeg kan ikke fortelle hva hun har forklart, sier kvinnens forsvarer, advokat Frode Skogvold, til Dagbladet.

Kvinnen forklarte seg i dag til politiet.

- Hun opplevde det som tøft å bli beskyldt for noe sånt. Hun har et ønske om å forklare seg og samarbeider med politiet, sier Skogvold.

- Hun har ikke tatt stilling til spørsmål vedrørende skyld.

Tidligere dømt Politiet opplyser til Dagbladet at de ikke vil gi flere opplysninger om etterforskningen før fredag.

Begge de siktede kvinnene har tidligere blitt dømt en rekke ganger for narkotikakriminalitet. Den 47 år gamle kvinnen er også dømt for å ha forgiftet en sosialarbeider.

I 2010 tilsatte den siktede 47-åringen et pulver bestående av metaamfetamin i kaffen til sosialarbeideren.

SKJELVEN: En taxisjåfør er et av politiets sentrale vitner i drapssaken på Kvinnherad. Her er Kvinnherad Taxis kontorer. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
SKJELVEN: En taxisjåfør er et av politiets sentrale vitner i drapssaken på Kvinnherad. Her er Kvinnherad Taxis kontorer. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer

47-åringens forsvarer, advokat Odd Arild Helland, opplyser til Dagbladet at han har hatt et møte med kvinnen i kveld.

- Jeg kan ikke fortelle så mye mer enn at jeg har hatt et møte med henne i kveld. Hun vil bli avhørt i morgen, sier Helland.

- Hvordan stiller kvinnen seg til siktelsen?

- Det er for tidlig å ta stilling til, og de tvil jeg derfor ikke kommentere.

Han bekrefter at de har snakket mye om hva som skjedde, men vil ikke opplyse konkret hva hun fortalte.