MUSEET ANMELDER: Det var på Neues Museum i Nürnberg kvinnen fant kryssordet hun fylte ut. Hun ante imidlertid ikke hva det var verdt. Foto: Neues Museum, Nürnberg 
MUSEET ANMELDER: Det var på Neues Museum i Nürnberg kvinnen fant kryssordet hun fylte ut. Hun ante imidlertid ikke hva det var verdt. Foto: Neues Museum, Nürnberg Vis mer

Kvinnen (91) fant et et kryssord på museumsveggen og løste det. Det skulle hun ikke ha gjort

Visste ikke at kryssordet var en del av utstillinga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 91 år gammel kvinne er politianmeldt etter å ha funnet et kryssord på et museum i Tyskland - som hun begynte å fylle ut.

Det hun imidlertid ikke visste var at kryssordet var en del av museets utstilling, og at det hadde en verdi på nesten 750 000 norske kroner, skriver den tyske avisa Süddeutsche Zeitung.

Så det som en invitasjon

DEISER I BAKKEN: Det eldre paret beundrer en sjelden pendelklokke på veggen på det nasjonale klokkemuseet i Columbia, Pennsylvania. Plutselig begynner den nysgjerrige mannen å ta på klokka. Video: National Watch & Clock Museum Vis mer

Ifølge avisa var hun på omvisning med en gruppe seniorer på Neues Museum i Nürnberg da hun fant kryssordet.

91-åringen har selv forklart at teksten som stod til kunstverket var «Insert words». Det skal hun ha sett på som en invitasjon til å fylle ut de manglende ordene, skriver Spiegel.

Museet skal også ha hatt en rekke interaktive utstillingsmomenter, noe som skal ha ført til en enda større forvirring.

Nødt til å anmelde

Selv om det hele skal ha vært en misforsåelse, har museet nå valgt å anmelde kvinnen.

- Vi skjønner at den gamle kvinnen ikke mente vondt med dette. Som et statlig museum kommer vi likevel ikke unna en anmeldelse. Av forsikringsårsaker er vi nødt til å melde det inn til politiet, har en talsperson for museet uttalt ifølge Spiegel.

Kunstverket skal være fra 1965 og er laget av Arthur Køpcke, en tysk avantgarde-kunstner. Kryssordet var lånt ut fra en privat samler.

Køpcke døde i 1977 og kunstverket kan derfor ikke gjøres på nytt.

Det er nå fjernet fra utstillingen og man forsøker å restaurere det.