Kvinnen bak masken

Davinia (24) smiler igjen, og ønsker å møte redningsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det går bra med henne, og for hver dag går det bedre, forteller Louise Wells.

Søsteren hennes, Davinia Turrell, ble symbolet på tragedien som rammet London 7. juli. Flyktende med en førstehjelpsmaske over ansiktet blir hun fraktet i sikkerhet av eks-brannmannen Paul Dadge. Nå ønsker 24-åringen å møte igjen redningsmannen fra det berømte bildet.

Framgang etter operasjonen

- Davinia vil takke ham, og det ønsker vi i familien også. Jeg vil takke ham for å ha roet søsteren min ned. Han var utrolig. En gang i framtida ønsker Davinia å møte ham, men nå er hun fortsatt veldig nervøs, sa Louise da hun snakket med pressen i går.

Hun viste fram et bilde som viser hvordan søsteren så ut før ulykken, som nyutdannet advokatlærling. Brannskadene er ikke så ille som først antatt.

- Mange av dem er overflatiske. Så langt har hun bare trengt én operasjon, og det var fredag kveld. Etter det har framgangen vært dramatisk, sier den 29 år gamle søsteren.

Lærte førstehjelp som brannmann

Det er gode nyheter for Paul Dadge som i helga fortalte sin historie, og håpet at Davinia hadde det bra.

STOLT AV SØSTEREN: Louise Wells møtte i går pressen på Chelsea and Westminster Hospital i London. Hun fortalte at søsteren Davinia har begynt å le og spøke igjen, og at hun er mer bekymret for hvordan det går med de andre skadde enn seg selv. Foto: SCANPIX/AP
STOLT AV SØSTEREN: Louise Wells møtte i går pressen på Chelsea and Westminster Hospital i London. Hun fortalte at søsteren Davinia har begynt å le og spøke igjen, og at hun er mer bekymret for hvordan det går med de andre skadde enn seg selv. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

- Hun hadde sånn et vakkert ansikt, og var så modig. Hun satt på gulvet da jeg så henne. Hun hadde brannskader på hodet og høyresida av ansiktet og haka, fortalte Paul som har jobbet deltid som brannmann.

Han plasserte gel-maska på ansiktet hennes for å gjøre smertene mindre.

- Bildet med meg og henne med maska ble tatt fem minutter etter at vi møttes.

<B>TERROR-OFFERET: Paul Dadge frakter Davinia vekk fra Edgware Station etter å ha lagt en gel-maske på ansiktet hennes.